ПОД ТЕПЕТО има нов епизод!

Гледай сега!
ГрадътКултураНовини

Над 200 школски директори обсъждат как всеки ученик ще бъде отличник

Министърът на образованието и науката също ще се включи във форума

Над 200 директори от цялата страна се събират в Пловдив за Националната среща на Професионалната директорска общност за интеркултурно образование „Всеки ученик ще бъде отличник“. Срещата е отганизирана от Център Амалипе с подкрепата на Тръста за социална алтернатива и ще се състои в периода 31 януари – 1 февруари 2019 г. в хотел ”Империал“.

Целта на срещата е да се представят и обобщят постигнатите резултати през изминалата учебна година, да се обменят идеи как Програмата „Всеки ученик ще бъде отличник“ може да бъде най-ефективна в настоящия образователен контекст. Директорите ще обемнят опит в мрежата, която обхваща над 280 училища. Те ще споделят добри практики и постигнати резултати за намаляване на отпадането от училище, включване и мотивиране на родители, превенция на ранните бракове и повишаване на образователните резултати на учениците в училище. Ще споделят и предизвикателствата, с които се сблъскват и как успяват или не успяват да се преборят с тях. Ще бъдат представени и добри практики, свързани с образователните медиатори, с въвеждането на електронна платформа на интеркултурното образование и др.

На 1 февруари 2019 г. в срещата ще вземат участие и министър Красимир Вълчев, Соня Кръстанова, директор дирекция „Финанси“, Пенка Иванова, помощник-ръководител на проект „Подкрепа за успех“, които ще дискутират актуални въпроси в системата на образованието, като делегираните бюджети, средствата за работа с уязвими групи, заниманията по интереси,  проект „Подкрепа за успех“ и др.

Мрежата „Всеки ученик ще бъде отличник“ обхваща над 280 училища от цялата страна и през последните десет години развива училищата, участващи в нея като ги подпомага за превенция на отпадането от училище, разрешаване на проблема с големия брой отсъствия, ниския успех в училище, относително малкия процент роми, продължаващи своето образование в средни училища (гимназии) и завършващи средно образование, неучастието на ромски родители в училищния живот и в училищните структури на управление.

Тръст за социална алтернатива (ТСА) е неправителствена организация, чиято мисия е да се прекъсне порочния кръг на бедността чрез насърчаване на възможности, които помагат на най-непривилегированите граждани на България да постигнат образователен и икономически успех. ТСА подкрепя програми, които със своите почтеност, потенциал за разрастване и прозрачност спомагат за подобряване благосъстоянието на най-бедните хора в България, със специален фокус върху ромите.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина