КриминалеНовини

Апелативни прокурори преподават на осмокласници в Пловдив

За трета година стартира провеждането на образователна кампания „Заедно в Час по етика и право“ 

За трета поредна година Апелативна прокуратура-Пловдив, съвместно с Регионалното управление на образованието, стартира провеждането на  образователна кампания под мотото „Заедно в Час по етика и право. Заедно в Час по правна култура“. За времето от 1 декември 2018 г. до 1 юни 2019 г. прокурорите ще се срещнат с осмокласници от различни пловдивски училища, като ще изнесат открити уроци пред тях за работата на магистратите, функциите на съдебната власт, за Конституцията и държавата. Целта на кампанията е и чрез обучение и дискусия учениците да бъдат информирани за опасностите при употреба на наркотични вещества, последствията и наказанията при престъпленията, свързани с тях.

В програмата участват Румен Боев, заместник-апелативен прокурор, Мария Тодорова, прокурор от Окръжна прокуратура – Пловдив, Чавдар Грошев, районен прокурор на гр. Пловдив, Румяна Зайкова – Калеева, заместник-районен прокурор, прокурорите Даниела Андреева, Димитър Пехливанов, Пламен Чобанов, Мирослав Йосифов, Бригита Байрякова, Елена Гърбева, прокурорски помощник в Апелативна прокуратура-Пловдив и психологът Невена Божилова. Откритите уроци ще се провеждат в часовете на класния ръководител.

На 22 ноември 2018 г. бе сключено споразумение за сътрудничество за образователната кампания „Заедно в Час по етика и право. Заедно в Час по правна култура“, подписано от Иван Даскалов, апелативен прокурор, и Ваня Киркова, началник на Регионалното управление на образованието в гр. Пловдив.

До момента по програмата са обучени над 4 500 ученици от 5 до 12 клас от пловдивските училища, като тя стартира през 2016 г.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина