ГрадътИзпод тепетоМненияНовини

Комисар Мария Габриел ще участва в официалното откриване на ЕСК

Връчва плакет и грамота на кмета като признание за работата, извършена от града в подготовката на събитията през 2019 година

Комисарят по въпросите на цифровата икономика и цифровото общество Мария Габриел ще присъства на официалната церемония по откриването на Пловдив- Европейската столица на културата 2019.

„Пловдив се гордее с древното си наследство и със статута си на един от най-старите градове в Европа. Срещата между култури, общности и групи винаги е била най-голямото предизвикателство и едновременно най-силният двигател в развитието му.
“Заедно” е повече от път към осъзнаването ни като общност. То е нашият стремеж да направим културата достъпна за всеки, да й позволим да направи живота ни по-стойностен“, написа във Фейсбук Мария Габриел.

Пловдив е първият български град, който е избран за „Европейска столица на културата“. Тържествата по откриването се провеждат от 11 до 13 януари и включват редица събития на открито и на закрито, като  акцентът ще бъде музикалното, танцово и светлинно представление вечерта на 12 януари. Комисар Габриел ще връчи плакет и грамота на кмета на Пловдив като признание за работата, извършена от града в подготовката на събитията през 2019 година, съобщават от Европейската комисия.

 

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

2 коментари

  1. Много ясно че Цветан Цветанов ще присъства на тая Цигания нали кмет Тотьо на него се отчита демек плаще членски внос че да може на спокойствие да си краде!!!

  2. Вярно ли е , че ще има час и половина речи , докато хората ще очакват концерт на студа.
    А, как да се тълкува „водещата“ новина от последните минути, че на откриването ще присъства Цв. Цветанов?

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина