ГрадътКултураНовини

Започва Фасада видео фестивал 2019

57 филма от 19 държави ще прожектират на Лапидариума в рамките на три дни

Фасада видео фестивал събира отново видео изкуство от цял свят в Пловдив. На тазгодишното десето издание, от постъпилите 192 филма, са допуснати до участие 57 творби от 19 държави: Германия, Франция, Испания, Гърция, Италия, Австрия, Великобритания, Полша, Украйна, Русия, Израел, САЩ, Канада, Аржентина, Индонезия, Хонконг, Япония, Тайланд и България.

В три поредни вечери – 20, 21 и 22 септември от 19:30 часа, пловдивчани и гости на града ще имат възможността да се запознаят с различни погледи, теми и жанрове в областта на видео изкуството. Изключително разнообразната програма ще ви предостави едно невероятно преживяване и ще ви потопи в творческите разкази на видео артистите от цял свят. Публичното пространство на Лапидариума заживява и фасадата и се превръща в светлинен екран, отразяващ чувствителността и посланията на видео творците.

Мястото е Лапидариума в Стария град, където на 20 септември от 19.30 часа ще бъде официалното откриване, а на 22-ри ще бъде обявен носителят на наградата на Фасада Видео Фестивал за 2019г.

 

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина