ГрадътИзпод тепетоМненияНовиниСпорт

Пловдив може да домакинства на мачове от световното по футбол през 2030-та

Стадион „Пловдив” ще бъде включен в кандидатурата за Мондиал 2030

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев обяви в ефира на bTV, че България ще кандидатства с четири стадиона за домакинство на световното първенство по футбол през 2030г., като един от тях ще е пловдивски. Той не назова кое точно съоръжение има предвид, но най-вероятно става въпрос за стадион „Пловдив”, който може да приеме мачове от Мондиал 2030, ако балканската кандидатура бъде предпочетена.

“Ще кандидатстваме за световното първенство през 2030 година с четири стадиона. Два от тях са в София. Единият е „Васил Левски“, който ще бъде реновиран, за да отговаря на изискванията. Правят се проучвания за мястото, където да бъде построен нов национален стадион. Един стадион ще има във Варна. Там има едно съоръжение в строеж. Четвъртият ще бъде в Пловдив, където има стадиони, които да бъдат ремонтирани и да отговарят на критериите“, коментира министърът на спорта.

„Можем да кандидатстваме без построен стадион. Не може да се изгради за две години, когато трябва да подадем документацията. Не сме само ние, които нямаме готови съоръжения. Румъния има само един стадион, който отговаря на изискванията на ФИФА. Гърция има олимпийския стадион, който може да приеме откриване и финал, но трябва да претърпи ремонт, за да отговаря на най-новите критерии“, разкри Кралев.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина