Още две кръстовища в Пловдив с нова организация на движението от днес

Градът Новини

На две невралгични пловдивски кръстовища днес следобед предстои да се въведе нова организация на движението.

В момента екип на ОП „Организация и контрол на транспорта“ монтира към светофара между бул. „Васил Априлов“ и бул. „Шести септември“ допълнителна зелена секция със стрелка. За идващите от моста на Марица до УХТ това ще улесни завиването надясно в посока запад.

Същевременно се премахва защитеният ляв завой от бул. „Дунав“ към ул. „Победа“, като наляво ще може да се завива от две ленти.

Промените се очаква да бъдат въведени преди час пик. От „Организация и контрол на транспорта“ призовават шофьорите да бъдат внимателни и да се съобразяват с новата организация на светлинната сигнализация.

Директорът на общинското предприятие инж. Пламен Вълков коментира, че продължават да изпълняват предприетите от Община Пловдив краткосрочни мерки за облекчаване на трафика. В края на миналата година бе улеснен десният завой на кръстовищата на бул. „Княгиня Мария Луиза“ и бул. „Източен“, бул. „Източен“ и ул. „Богомил“, ул. „Васил Левски“ и бул. „Дунав“. Върху реорганизацията на всяко кръстовище се извършва мониторинг. При необходимост се правят корекции, които да намалят задръстванията.

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.