ГрадътИзпод тепетоКултураМненияНовини

Да осиновим „Адата“

Екологичен образователен семинар на открито организират този уикенд

Живеят ли видри и какви защитени животни и птици има в река Марица,  какво е гео-купол, как се строи с естествени материали са темите, които попадат под фокуса на проекта „Да осиновим Адата – интерактивно екологично образование“, част от програмата на Пловдив – Европейска столица на културата. На 11 май от 10.00 часа на речния бряг срещу остров Адата (в случай на неблагоприятни условия е предвидена резервна дата на 05 юни 2019 г.) ще се проведе образователен семинар на открито с работилница за строителство с естествени материали и обсъждане на въпросите как да опазим река Марица и какво не знаем още за нея. Предвидено е демонстрационно изграждане на геодезична куполна конструкция и поставяне информационни табели край реката. Проектът стартира с инициативата „Да осиновим Адата“, която въвлича местни училища и установяване на ученическо настойничество (осиновяване) на речния участък в рамките на град Пловдив.

По време на образователния семинар ще бъдат показани методи за мониторинг на околната среда, адаптирани към възрастта и познанията на младите участници. Ще има демонстрация на вземане на водни проби от брега с използване на надуваеми лодки.

Организаторите са предвидили и от 10.20 до 12.00 ч. паралелно с обучението да се проведат и поредица от арт работилници и игри за най-малките участници.

Мястото се намира на адрес бул. „Марица“ 154.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button
📨 Изпрати новина