Владимир Темелков: Пробивът до Водна палата ще доведе до хаос без добра организация на трафика

Гласове Градът Избори 2021 Новини
Владимир Темелков

Каква е готовността на община Пловдив за организацията на трафика в града по време  на предстоящото строителство на пробива до Водната палата? това питане отправя към кмета общинският съветник Владимир Темелков от името на групата на „Съюз за Пловдив“.

„Проблемите с трафика в Пловдив са много сериозни, движението става с всеки ден все по-натоварено, особено на основните артерии  в широкия център, а със затварянето на възловото кръстовище до Панаирния мост за цяла година ще се наложат много сериозни промени на целия транспорт, включително и на градските автобуси. За да не нараства напрежението,  подготовката за пренасочването на трафика  от кръстовището  на бул. „Цар Борис III Обединител“ с бул. „Марица“ –юг по други булеварди трябва да започне по-рано, като много внимателно и обстойно се прецизира всеки детайл“, счита Владимир Темелков.

Според съветниците от „Съюз за Пловдив“ подготовката в тази сложна ситуация включва много по-оперативно и гъвкаво управление на трафика, дежурства на полицейски патрули, които да регулират движението, пренастройване на светофарите  и своевременното уведомяване на граждани за обходните маршрути и графика на строително – монтажните работи.

Особено важно е как ще бъдат пренастроени светофарите на кръстовището на Чифте баня – бул. „Шести септември“ и „Цар Борис III Обединител“, както и на следващи невралгични кръстовища.

Съветниците предупреждават, че ако тези условия не се изпълнят своевременно, в града ще се стигне до голям транспортен хаос.

Споделете ни във:

2 thoughts on “Владимир Темелков: Пробивът до Водна палата ще доведе до хаос без добра организация на трафика

  1. Каквото и да приказват, хаосът няма как да се избегне, при тази повсеместна некадърност и немарливост на общинските чиновници.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.