Стойчо Кацаров: Няма да има локдаун, започна спад на темпа на нарастване на заболелите

Гласове Избори 2021 Новини

Удължаване на епидемичната обстановка с между 4 и 6 месеца ще предложи здравното министерство на правителството. Днес министър Стойчо Кацаров подчерта, че локдаун няма да има, тъй като ведомството отчита подобряване на ситуацията с Covid.

„Няма да има локдаун. Данните от последната седмица сочат намаляване на броя на заразените, подобряване на епидемичната ситуация. Мерките със зеления сертификат дадоха своя резултат“, заяви министър Кацаров.

“ От две седмици започна спад на темпа на нарастване на заболелите. След това започна и намаляване на новозаразените. Към момента сме надолу от пика“, обясни проф. Мира Кожухарова. Броят на хоспитализациите също е намалял.

„До 3 седмици в страната ще бъде внесено лекарство за лечение на Covid в домашни условия. То ще бъде под формата на таблетки и ще се дава не по-късно от 5 дни, след поставяне на диагнозата. То ще е за хора над 12-годишна възраст, с придружаващи заболявания. За домашно лечение ще бъде внесен и препаратът моноклонални антитела. Той обаче ще се инжектира в болнични условия и под наблюдение, а след това пациентът ще може да се прибере вкъщи“, обяви Десислава Велковска от дирекция „Лекарствена политика“.

 

Споделете ни във:

2 thoughts on “Стойчо Кацаров: Няма да има локдаун, започна спад на темпа на нарастване на заболелите

  1. „…започна спад на темпа на нарастване…“ =

    =е върхът на журналистическа некадърност. Прогимназиално ниво.

    (Освен, че е подла лъжа, подвеждаща към опасно поведение)
    https://nsi.bg/bg/content/18121/basic-page/умирания-в-българия-по-седмици

    1. Наистина нечленоразделният израз е от ПРОФЕСОРКА, с което се потвърждава ослепителното състояние на БГстанската академия напоследък (БАН, БАНи, БАНда) и в частност на ЗдравеОПАСНАТА система!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.