ГласовеИзбориМненияНовини

Подаряването на Панаира влезе и в парламента

Коледния подарък, който ГЕРБ и БСП в общинския съвет, плюс двама независими съветника и двама земеделци, спретнаха на Георги Гергов влезе и в пленарната зала на Народното събрание. Депутатът и бивш областен управител Йордан Иванов, който прочете декларация от трибуната на парламента по повод скандала с Международен панаир- Пловдив.

“ Добрата новина е в това, че решението на Общинския съвет на Пловдив е некадърно! То е противоречиво в двете си части и трябва да бъде преразгледано. Тоест – ГЕРБ имат шанс да докажат, че Пловдивският панаир няма да отиде в ръцете на Георги Гергов“, подчерта в изявлението си Йордан Иванов.

Ето какво каза от трибуната на парламента Йордан Иванов:

Поводът за днешната декларация е скандалът с Пловдивския панаир, който благодарение на квазиевроатлантиците от ГЕРБ, окончателно отива в ръцете на почетния консул на Руската федарация в Пловдив – Георги Гергов. Тази история от последната седмица в Общинския съвет на Пловдив има своята предистория. Тя започва през 2016 г. и се базира на приятелството между лидера на политическа партия ГЕРБ Бойко Борисов и почетния консул на Руската федерация в Пловдив Георги Гергов.

В края на миналата година г-н Гергов поднови своя план за пълното овладяване на Пловдивския панаир, измисляйки схема, чрез която община Варна да апортира своя дял в „Пълдин Туринвест“ – дружество, което той управлява. Схемата беше възпрепятствана от община Пловдив, която държи 25%. Сега вписването на този апорт в Търговския регистър бива атакувано по решение на Общинския съвет.

Недоволен от развоя на тези събития, г-н Гергов свика ново Общо събрание и вместо Общинският съвет да преповтори волята си и да атакува това вписване, на срамно заседание преди няколко дни, промени мнозинството си и с хората на руския консул в Пловдив гласуваха окончателното разграбване на Пловдивския панаир от Георги Гергов.

Добрата новина е в това, че решението на Общинския съвет на Пловдив е некадърно! То е противоречиво в двете си части и трябва да бъде преразгледано. Тоест – ГЕРБ имат шанс да докажат, че Пловдивският панаир няма да отиде в ръцете на Георги Гергов.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина