Нови транспортно-културни карти ще улесняват туристите в Пловдив

Гласове Култура Новини

Нови карти на културно-историческите забележителности в Пловдив, които ще са с еднаква визия с тези на градския транспорт ще указват туристическите обекти. Те ще са разположени на светлинните табла по Главната улица и на над 40 спирки в Централна градска част. Това стана ясно днес, след работна среща на заместник-кметовете Тодор Чонов, Анести Тимчев и Пламен Панов със служители на ОП „Организация и контрол на транспорта“.

„Това са дребни, на пръв поглед, детайли, но те се правят за улеснение на гостите на града. Картите ясно ще указват къде се намира туристът, автобусите, които преминават в непосредствена близост и съответно какви културно-исторически забележителности има наоколо“, посочи заместник-кметът Пламен Панов.

Той допълни, че освен визията на туристическите карти, тяхното съдържание също ще бъде актуализирано, като се добавят нови обекти и забележителности, а светлинните табла ще бъдат ремонтирани.

Служителите на ОП „ОКТ“ ще съдействат за оформянето на новия вид карта, нейната актуалност и достоверност, допълнително ще бъде публикувана и на сайта на Община Пловдив, където всъщност е и досега действащата“, посочи Тодор Чонов.

В основната си част картите ще показват автобусните маршрути, а в горе вдясно ще бъдат разположени туристическите обекти.

Споделете ни във:

1 thought on “Нови транспортно-културни карти ще улесняват туристите в Пловдив

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.