ГласовеМнения

Министърът на културата: Тотален ремонт на Концертна зала в Пловдив

Още този понеделник стартират процедурите по реконструкцията на пространството за култура, за година дейностите трябва да приключат

Боил Банов реагира веднага след последните публикации за нелепата ситуация в една от основните градски сцени  

Тотален ремонт на Концертна зала. Това е решението на Министерството на културата, взето днес при спешна среща във ведомството. Веднага след последните публикации за ситуацията в Дома на пловдивската опера и условията, при които там се провеждат репетиции и събития, министърът на културата Боил Банов е реагирал мигновено и е поканил на среща Нина Найденова. След съвещанието в София директорът на операта заяви пред Под тепето, че е получила пълна подкрепа от страна на министър Банов. Има абсолютно разбиране на ситуацията. От понеделник стартират процедурите по пълния ремонт на Концертна зала, потвърди новината Нина Найденова.

Тоталната реконструкция трябва да бъде завършена за около година, за да може през 2019 г. сцената на Операта да посреща големи събития. Очаква се всичко да бъде изринато, да бъдат подменени системите и инсталациите, да се направят и нови акустични проекти.

За казуса с Концертна зала в Пловдив е имало разговор и с финансовия министър. От Министерството на културата са обяснили на Найденова, че категорично застават зад пловдивската трупа и ще се ангажират да намерят място за репетиции, докато върви ремонтът.

Много оптимистично настроена съм. Министър Банов вчера е разбрал за проблема от медиите, а днес вече излезе с решение по този казус, доволна от диалога с ведомството е Нина Найденова.

Все още не са ясни финансовите параметри на стартиращата в понеделник процедура по реконструкция на Концертна зала.

Очаквайте репортаж от последния концерт в Концертна зала преди стартиращия в понеделник ремонт!

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина