Хората от „Отец Паисий” знаят, че ремонтът е за хубаво, но държат да бъдат информирани

Гласове

Не ни казаха дори къде да изхвърляме боклука си, оплакват се представители на притиснатия от ремонта бизнес по улицата

Искат график кога ще им бъде спирано водоподаването

16.25 часа. Разкопаната улица „Отец Паисий”. Камари с пясък, вместо паважна настилка. Строителна техника дреме затихнала, а около нея търчат единици пешеходци. Търговци наблюдават от вътрешната страна на витрините си липсата на движение. И се чудят защо час преди края на работния ден строителите, от които на практика зависи бизнеса им, са опразнили обекта. Това ни притеснява най-много.  Колко време ще продължи това. На едно място прочетохме два месеца. На друго три. А както е тръгнало, може и повече време да отнеме. Всъщност, големият проблем е, че не сме информирани за нищо, коментира собственичка на бижутерия в близост до Седмото тепе.

От липса на информация и диалог с администрацията се оплакват всички, които са засегнати от ремонта на „Отец Паисий”. Под тепето разговаря с много от тях днес. Общото мнение е, че реконструкцията и разширяването на тротоарните настилки е за хубаво, но липсва диалог с администрацията. Хората разбрали от медиите, че багерите влизат пред домовете и търговските им обекти.

Не ни казаха дори къде да си изхвърляме боклука. Търсихме контейнерите за смет два дни, за да установим, че са събрани на едно място, близо до митрополията. Не ни информират още кога спират водата, а това е изключително важно за нас. Искаме да знаем в кои часове през деня ще бъде прекъсвано водоподаването, за да можем и ние да си правим някакъв график, коментираха от едно от заведенията по улицата.

Тъкмо днес обмисляхме дали да не затворим за известно време. Тъй като сега ни вървят задължителни разходи, а клиенти няма. От три дни не е влизал човек. При нас проблемът е много сериозен, тъй като повечето ни клиенти идват с автомобили, разказаха от емблематичния музикален магазин на „Отец Паисий”.

Хората по улицата предлагат да бъде измислена някаква връзка между тротоарите, тъй като сега хората потъват в пясъка, за да стигнат от едната страна на улицата до другата. И най-обикновени дъски биха свършили работа. Знаете ли какво беше тук в деня, в който валя, пита, без да очаква отговор бижутерката от горната част на „Отец Паисий”.

Добре ни е така, особено като не знаем нищо за този ремонт, каза с нотка на хумор живуща на улицата. Дамата също държи да бъде информирана къде да си хвърля сметта и кога ще й бъде спирана водата.

Златар пък си носи събрания от ателието си през деня боклук вкъщи. Тъй като няма идея къде са преместили контейнерите. Човекът се е подготвил с бидони с вода, за миене и пиене. Два-три обекта вече са временно затворени. А в ремонт сме само от седмица, отбеляза той.

Повечето хора, с които говорихме, се надяват специфичният едър паваж да бъде запазен, а не да бъде местен в друга градска зона. И се молят всичко да приключи по-бързо.

Споделете ни във:

2 thoughts on “Хората от „Отец Паисий” знаят, че ремонтът е за хубаво, но държат да бъдат информирани

  1. И на нас не ни казаха къде ще изхвърляме боклука, когато направиха ул.“Йоаким Груев“ пешеходна зона. С перманентно паркиране!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.