ГласовеИзбориНовини

Божанков остава в парламента като независим депутат

Явор Божанков няма да напуска парламента и остава там като независим народен представител. Това заяви той пред Би Ти Ви. В петък той бе изключен от парламентарната група на БСП заради позицията му в подкрепа на военната помощ за Украйна.

„В началото на конфликта бях убеден, че намесата на много държави, включително с оръжия може да влоши нещата и трябва спешно да преминем към преговори. Само че руската страна показа, че преговори не иска. Имаше дебат дали е война или военна операция, защото се водеха нападения само срещу военни обекти. По-късно ситуацията се промени и няма как човек да остава на една и съща теза. Сега имаме атака срещу цивилна инфраструктура. Милиони жени, деца, възрастни, които стоят на студено. Това е инвазия, тотална война. Става все по-зле всеки месец. Затова моята позиция се промени“, обясни Божанков.

“ Не съм влязъл в кампания и да кажа на моите избиратели- вижте сега влизам в този мандат с основен приоритет с ГЕРБ и ДПС да върнем хартиената бюлетина“, добави по другата тема, с която се различава от мнението на групата на БСП Божанков.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

3 коментари

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина