Героите на деня

Съзряха политически заговор срещу екозавода

Петко Атанасов: Спираме да отговаряме на нападките

Петко Атанасов в ролята на кмет на Пловдив
Петко Атанасов в ролята на кмет на Пловдив
“Спираме да отговаряме на нападките срещу екозавода в Шишманци”, подчерта на пресконференция днес воеводата Петко Атанасов, който изпълнява ролята на кмет докато Славчо е в отпуск. Атанасов е категоричен, че зад атаките срещу проекта седят политически интереси. “Идват избори и всички политици ще използват този завод за атаки”, поясни зам.-кметът и добави, че от общината вече няма да отговарят на въпроси, свързани с Шишманци, ако в тях бъде усетен политическия нюанс. Думите му обаче бяха приети от опозицията като застраховка. “Изказването на г-н Атанасов ни изглежда като защитна реакция. Само се чудим от какво се притеснява, след като по думите му всичко в завода е наред. Ако е така- не би трябвало да има никакви поводи за притеснение от неудобни въпроси”, коментираха изказването на Петко Атанасов опозиционери на ВМРО. “Ще искаме работна среща с представители на община Раковски, в която няма да вкарваме политически пристрастия”, каза Атанасов във връзка с категоричното становище на кмета и главният архитект на Раковски, че предприятието няма строително разрешение.
На днешния брифинг в общината се разбра още, че лентата на завода трябва да бъде прерязана в края на май. Разбра се още, че общината все още чака комплексно разрешително от Министерството на екологията, което според някои специалисти няма да бъде издадено, тъй като проектът няма действащ УВОЗ.
Атанасов разясни, че има набелязани 3-4 места подходящи за “бункери” за смет. От там боклукът ще тръгва в посока Шишманци или с камиони, или с ЖП транспорт. Зам.-кметът обаче отказа да каже кои са местата. Стана ясно само, че те са в границите на община Пловдив. “Удължаването на маршрута в сравнение с този до Цалапица ще е само с осем километра, което няма да рефлектира на бюджета и данъците”, допълни Петко Атанасов.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина