Героите на деня

Шофьор на бивш полицейски шеф стана полицейски шеф

Тодор Чонов оглави пловдивската дирекция


Новият полицейски шеф Тодор Чонов
Бопаджията Тодор Чонов е новият шеф на пловдивската полиция. Вътрешният министър Цветан Цветанов докара настоящия вече началник с правителствената си лимузина под тепетата с два часа и половина по-късно от официално обявения час. Антимафиотът се представи пред медиите след като преди това се срещна с колегите си от дирекцията.
В периода 1992-1995г. Тодор Чонов е бил шофьор на тогавашния началник на РДВР- Пловдив Иван Георгиев. След това тръгва да върви нагоре в йерархията на системата, за да стигне до една от основните фигури в сектор “Международен наркотрафик” към ГД БОП. Самият той съобщи, че е в МВР от 20 г. “Нищо друго не съм работил. Минал съм през всички етажи в кариерата”, обяви новият полицейски шеф. Той подчерта, че не е задължително да прави промени в екипа си, но ще разчита на млади хора. “Искам по-модерна полиция и по-отворена към хората”, каза Чонов, след като начерта приоритетите в работата си- борба с организираната престъпност и корупцията, битовата престъпност и наркоразпространението.
Вътрешният министър Цветанов не пожела да разкрие имената на другите двама основни кандидати за поста от уважение към тях. Генералният комисар на МВР Калин Георгиев пък не скри, че заради сигналите за нарушения в Трето и Пето РПУ в Пловдив е назначил проверка.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Прочети също
Close
Back to top button
Изпрати новина