Героите на деня

Реформаторите се разширяват преди изборите, листите още се редят

Листите на Реформаторският блок още не са готови. Всяка една от партиите в коалицията е номинирала свой кандидат- водач, но всяка листа ще бъде обсъдена най-вече на местно ниво, демонстрираха единност днес представителите на партиите в РБ под тепетата на обща пресконференция. Смятаме, че водачът трябва да бъде определен от пловдивчани и от Реформаторски блок-Пловдив, сподели доц. Шишков от ДБГ като допълни, че според всички тях е нужно този водач да бъде човек с високо обществено доверие. Макар и крайният срок за регистрация на листите да е 2 септември, от РБ дадоха обещание, че още на 30 август ще могат да споделят имената с широката политическа публика. Искаме личност, която ще повлече хората към избирателните урни и ще ги накара да гласуват, казаха пловдивските реформатори.

Реформаторският блок се разширява с още две партии – Българска нова демокрация и Християндемократическата партия, които не са част от коалиционното споразумение, но подкрепят РБ и ще са заедно на тези избори. Продължават преговорите с други партии, като много скоро ще бъдат ясни и правилата за създаване на клубове на РБ за индивидуално членство. Тези клубове ще дадат възможност на хората за директна подкрепа на Реформаторския блок, като не ги задължава да бъдат членове на която и да било от влизащите вътре партии.

Днес се говори и за отношенията на РБ и ГЕРБ преди изборите. Местните реформатори дълбоко подчертаха, че сериозен конфликт между тях и герберите няма.

 

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина