БългарияГероите на деня

Пловдивското ВМРО поиска оставката на образователния министър

Александър Сиди: Промените на Танев и неговия безроден екип са незаконни

Войводите: ДПС управлява Министерството на образованието

Министърът на образованието незабавно да подаде оставка, поискаха от Пловдив войводите от ВМРО. Местната структура на партията излезе пред медиите, за да призове Тодор Танев да освободи поста възможно най-скоро. Промените на министъра и безродния му екип са незаконни. Как те съхраняват и утвърждават българската национална идентичност, както изисква законът? Като свалят песните на Добри Чинтулов и „История Славянобългарска” ли? Това, което се случва в Министерството на образованието е с една цел- премахване на националната идентичност у децата. Тези промени са политически мотивирани. Сега ДПС управлява МОН и всичко се прави с цел да бъде премахнато съзнанието на българите. Танев е национален предател, който седи в кабинета на Иван Вазов, написал „Под игото”, а не „Под съвместното съжителство”, както напоследък се опитват да изкарат турското робство. Затова искаме оставката на Танев и целия му екип. Те нямат място в министерството, настоя Александър Сиди. Той уточни, че пловдивската организация е първата от ВМРО, която призовава за оставка на министър Танев. И че националното ръководство знае и подкрепя позицията на войводите под тепетата. Скоро се очаква да има реакция и от парламентарната група на ПФ.

Трябва да се сложи край на експериментите в образователната система, които се правят на гърба на българските деца. Това не е правилният начин да се пишат програмите. Българските деца не трябва да стават заложници на политически интереси или некомпетентност, подчерта кметът на Южен Борислав Инчев.

Единствената реформа на Министерството на образованието в последните десет години е обезбългаряване на учебния материал. Министерството само регистрира жертвите от българската литература и история. Само това прави. Министерството на образованието е Робинзон на самотен остров. Оставката на Танев е необходимост, заяви на свой ред Стефан Пуслийски.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Прочети също
Close
Back to top button
Изпрати новина