Героите на деня

Пенсионираха комисар Рангелов

Бившият вече МВР шеф връчи скандална папка на министър Цветан Цветанов за сбогуване

Министър Цветанов, между Рангелов и Баненкин
Министър Цветанов, между Рангелов и Баненкин
Шефът на пловдивската полиция вече е пенсионер. Комисар Ангел Рангелов освободи кабинета си днес след посещение на вътрешния министър Цветан Цветанов. Вицепремиерът официално обяви пред репортерите, че е подписал заявлението, подадено от директора на Областната дирекция. Малко преди това от поста шеф на пазарджишката полиция беше освободен Емил Ганчев, който според запознати ще поеме едно от пловдивските РПУ-та. Временно диригентската палка отива в ръцете на досегашния втори в пловдивската полиция Валери Баненкин, а кой ще е следващият директор ще стане ясно след десетина дни. Имало три кандидатури на ченгета, свързани с Пловдив, върху които ще умува министърът.
За сбогуване Ангел Рангелов връчи на Цветанов папка със скандално съдържание, касаещо източването на Градски транспорт, строителството на моста на Герджика и на Пешеходния мост. Пресният пенсионер разкри пред медиите, че стана въпрос за шест преписки за източване на Градски транспорт, които касаят период от две години.  Ние с колегите наричаме това, което се е случвало в дружеството източване. Гаржданка използва визитата на министър Цветанов, за да му връчи папка със сигнали
Гаржданка използва визитата на министър Цветанов, за да му връчи папка със сигнали
Работата ни обаче отиде на вятъра, тъй като преписките отидоха в небитието, разкри бившият директор. Министър Цветанов получи от Ангел Рангелов и папка с информация за потенциална далавера около телефон 112. Той не скри пред министъра, че на 30 март 2009 година е сезирал предшественика му Михаил Миков за злоупотреби свързани с оборудването на Оперативния център на тел. 112. Рангелов отказал да подпише приемопредавателен протокол, върху който стояла скандалната цифра от почти 30 хиляди лева за компютър и три монитора. Според бившия комисар тази конфигурация струвала реално около две хиляди лева. Той отказал да подпише документа, след което техниката била доставена безплатно. Такъв компютър има и в пловдивската пожарна и във всички областни дирекции. Рангелов не скри още, че е получил отказ за назначаване на проверка от Миков. Цветанов обеща, че ще назначи проверка.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина