Над 250 души на среща с Кунева

Героите на деня

Питат я за демографския срив, мизерията и децентрализацията

Коалиции с ГЕРБ, БСП и ДПС са абсолютно невъзможни, категорична е лидерката на „Движение България на гражданите“

Image title
Над 250 души се стълпиха за среща с Меглена Кунева и екипа й в Тримонциум вчера вечерта. Конферентната зала в хотела едва събра бизнесмени, юристи, учители, интелектуалци, обикновени граждани, които дойдоха да зададат въпроси и за да чуят приоритетите на „България на гражданите“. Бяха забелязани и множество бивши партийни активисти, напуснали една или друга политическа организация по една или друга причина. На първите редове бяха бившият зам.-председател Препълнената зала в Тримонциум
Препълнената зала в Тримонциум
на общинския съвет от квотата на Атака Тодор Христев. Там бе и бившият главен юрист на общината и кандидат за общински съветник на миналите местни избори Савина Петкова. Добре сте дошли. Мислехме, че няма да напълним залата, а тя се оказа тясна. Нека политическите ни опоненти се замислят, каза за увод градският лидер на партията д-р Димитър Шишков.

Image title
Кунева говори за растеж, бизнес и ситуацията в средите на предприемачеството в момента. Тя даде няколко примера за бизнес средата в страната на днешна дата. В момента България изнася само скрап и дървен материал, чуждите инвестиции са се сринали в пъти. Малко над милиард са те за миналата година, при почти девет в предходни. Родни производства се изнасят в чужбина. Какъвто е примерът с Калиакра, която остави в България само един склад, а изнесе цялото си производство в Румъния. Хора закриха предприятията си и заминаха за Виетнам, където по думите им няма натиск и има предвидима среда, даде примери Меглена Кунева.

Тя дебело подчерта пред симпатизантите си, че властта не е самоцел на движението и коалиции с ГЕРБ, БСП и ДПС са абсолютно невъзможни.

Хората се интересуваха от плана на партията за излизане от демографската криза, за липсата на желание за работа у много млади хора, за децентрализацията. От партията са категорични, че трябва да се спре евакуацията на българи от страната. Няма човек с нормални социални рефлекси, който не иска да работи. Поведението на хора, които не искат да работят, е социално неприемливо. Но и този феномен има обяснение- как да убедиш един млад човек да работи, като трудно можеш да обясниш как един човек е забогатял без почтен труд, отговори на част от питанията Меглена Кунева.

Дискусията продължи няколко часа. Трябва да бъдем бдителни и да говорим за проблема с мъртвите души в избирателните списъци, за да не ни откраднат изборите, казаха от партията на финал.

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.