Героите на деня

Милен Велчев поведе велопоход


Велчев поведе жълтия велопоход
Над сто екоманиаци се включиха във велопохода на НДСВ снощи. Парада на колела водеше мажоритарният кандидат и водач на жълтата листа Милен Велчев. Групата прекоси почти целия град, от Гребната база до фонтана пред общината, където в 19ч. имаше детски конкурс за еко рисунка. Милен Велчев и художникът от листата на НДСВ Антон Стаматов- Адам оценяха малките майстори на цветовете. Наградата- тунингован маунтийн байк отиде у 8-годишния Камен, който бе нарисувал въздушен балон в жълто и зелено с логото на НДСВ. Награда получи и най-плодотворният малчуган  Ангел, който нарисува три еко сюжета за три минути.
След велопрехода Милен Велчев се разхлади с шоколадов сладолед и призна пред симпатизанти, че се старае почти да не използва автомобил в градски условия.
Милен и Адамс оценят творбите на малките художници
“Живея на центъра и ходя пеш при всеки възможен случаи. Ако можеше да карам колело щеше да е идеално, но това е невъзможно за условията в София с тия дупки и липсата на велоалеи. Затова и исках да стана кмет на столицата- да направя велоалеи”, поясни пред фенове бившият финансов министър. Не е тайна, че Милен е луд на тема спорт. Играе три пъти седмично баскетбол с приятели. Вихри се под коша рано сутрин, около седем, тъй като дневния график е плътно зает с ангажименти. Играе тенис на корт поне веднъж седмично, а през зимата се рее по пистите из България. “Следващото ми увлечение ще бъде конната езда”, допълни мажоритарният кандидат и водач на листата на НДСВ.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина