Микроните скочиха срещу НАП

Героите на деня

Image title
Пловдивските бизнесмени Васил Караилански и Стефан Йосифов се възмутиха от внушението, което излъчва НАП към обществото, снимайки къщите на богатите хора от хеликоптер. Двамата са съдружници във фирма “Микрон”, а къщата на Йосифов попадна сред скандалните кадри заедно с антилопите и патетата в двора. Дружеството ни е на 22 години, а ние се занимаваме с частна дейност още от преди 10 ноември, обясниха засегнатите. В началото на 90-те бяхме в петролния бизнес, после построихме хотели в Слънчев бряг и Банско. Имаме също и строителна дейност. През 2009-а година внесохме 680 000 лева данъци. Трябва ли да се чувстваме виновни, че можем да си позволим хубави къщи, попитаха Караилански и Йосифов.
Къщата на Стефан Йосифов е семейна, а не фирмена собственост и е построена преди 13 години. Екзотичните животни, които припкаха по двора, докато хеликоптера изпълняваше данъчната мисия над Пловдив, пък са му слабост. Е, не ме е срам за това, възкликна съдружникът.
Къщата на Васил Караилански също не е фирмена, но тъй като все още не е завършена напълно, той не живее още в нея. Освен чрез “Микрон”, двамата са внесли в държавния и общински бюджет по 60 000 лева данъци и такси.
От фотосесията на НАП резултатът за нас е печален – хората се настройват срещу богатите, вместо да се питат какво да направят, че и те да живеят в хубави къщи, е заключението на бизнесмените.

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.