Героите на деня

Инвалид пита кмета: Оставя ли ВМРО хора в неравностойно положение гладни и жадни?

Служител на ПОАП ще съди шефа на агенцията за два лева

Недко Иванов прати официално писмо до воеводите Славчо и Илко
Недко Иванов прати официално писмо до воеводите Славчо и Илко
Принципната политическа позиция на ВМРО ли е да се оставят хората в неравностойно положение(инвалидите – какъвто съм аз) гладни и жадни? Това пита официално кмета Славчо Атанасов и шефа на Общинския съвет Илко Илиев служителят на Агенцията по приватизация Недко Иванов днес. Той пусна в писмен вариант питането до първите хора в управлението на града, след като шефът на ПАОП го е “унизил публично пред колегите му”, както се изразява Иванов. Вчера той препрати до всички медии в града писмо, в което се оплаква от новия изпълнителен директор на ПОАП Александър Пецов. Той приложи старателно и жалба, която е пуснал в Административен съд срещу началника си за “дискриминационното му отношение”. “До края на седмицата завеждам иск в Районен съд за причинени болки, страдания и унижения в размер на два лева! Два лева за гавра с инвалид”, обеща пред Под тепето служителят на ПОАП. Той е травмиран, че прекият му началник го сравнил с “трън в петата” пред другите служители на агенцията и въпреки, че е влязъл в болница цели три пъти за 4 месеца го третират като човек, който се е разболял нарочно, за да се скатава от работа. “Знаете за антикризисната програма, която общинската администрация обмисля за обсъждане на сесията на 17.09.2009г. В този ред на мисли бих искал да предложите на общинските съветници антикризисната програма на ПОАП. Питайте Пецов къде е била секретарката му в средата на юни- на семинар на Зл. Пясъци, ол инклузив в петзвезден хотел, на икономическа тема, която няма нищо общо с материята на работата в агенцията. А на инвалидизираните си служители дава неплатен ученически отпуск за явяване на държавен изпит, при положение, че Кодекса на труда позволява и платен такъв. Ще сезирам Районния съд и за това, че от ПОАП двукратно подписаха документи с невярно съдържание до НАП- Пловдив, благодарение на което бях финансово унищожен. Смятам, че всички сме живи хора, и че всеки може да се разболее, да постъпи в болница и т.н. На мен последното ми се случи три пъти за кратък период от време. Явно по тази причина трябва да бъда оставен без средства, без социални придобивки, и т.н.”, разказва Недко Иванов. Човекът, подписал трудовия договор на Александър Пецов- социалистът Тодор Кръстев коментира, че това са отношения между служител и работодател и че случаят е единичен.

Ето и част от съдържанието на писмото на Недко Иванов до Славчо Атанасов и Илко Илиев: “С Решение 118, взето с протокол 6 от 26.03.2009г. Общински съвет – гр. Пловдив назначи за изпълнителен директор на ПОАП Александър Пецов на мястото на Чавдар Марев. Относно тази рокада се изписаха доста неща по медиите, бяха изнесени неоспорими факти, че това е чисто политическо назначение, и още куп други неща. Имам известни впечатления относно административните, управленческите и политическите качества на новоназначеният изпълнителен директор на ПОАП, но ще си ги задържа за себе си, и за справедливият български съд! Това, което искам да В
и попитам, е следното:
1. Имайки предвид факта, че г-н Пецов е член на ВМРО, кандидат за общински съветник в листата на ВМРО за местните избори през 2007г.(на 51-во място от 51 възможни съветници), и факта, че Вие сте сериозен фактор във ВМРО – принципната политическа позиция на ВМРО ли е да се оставят хората в неравностойно положение(инвалидите – какъвто съм аз) гладни и жадни, за да се явят на държавен изпит, а да си изпращат секретарките на семинари на петзвездни хотели на Златни Пясъци на икономически теми, нямащи нищо общо с работата им? И то по време на криза? Или това е просто решение на редови член на ВМРО, който, по едно или друго стечение на обстоятелствата заема ръководен пост в общинската структура? И ако това е политическата позиция на ВМРО – партията, която Ви е издигнала, и Вие представлявате – бихте ли я обосновали?
2. Принципната политическа позиция на ВМРО ли е да се подписват документи с невярно съдържание до НАП – гр. Пловдив, вследствие на което инвалидите във временна неработоспособност да не могат да си получат навреме полагащото им се обезщетение? Или и това е персонална грешка на редови член на ВМРО?”

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина