БългарияГероите на деня

Георги Гергов: Пловдив не е преобразен и променен, а евтино лустросан

Парите на Пловдив бяха похарчени за всичко друго, но не и за хората! Това заяви на закриването на предизборната си кампания кандидатът за кмет на Пловдив от БСП Георги Гергов. Бизнесменът и лидер на левицата под тепетата и в областта влезе в битката за градоначалник най-късно от опонентите си, но според социолози, бързо е набрал скорост с медийните си изяви и с това, че за първи път излезе в пряка битка за вота на избирателя, с лицето си. Да, постарах се да покажа кой всъщност съм аз, а не Георги Гергов, който медиите представят и от чийто наложен образ мнозина са си изградили мнение за личността ми. Но най-същественото е, че аз поставих важните за Пловдив проблеми, които трябва да бъдат решени. Казват, че градът се бил променил, развивал се. Къде е промяната, ще питам аз. Главната улица и преасфалтираните няколко пъти централни булеварди.Хвърлят асфалт и бетон в очите на хората. Стига вече. Пловдив не е преобразен и променен, а евтино лустросан. Нищо от направеното в града в последните години не променя живота на хората към по-добро, категоричен е червеният кандидат за градоначалник.

Той смята, че няма как градът да е привлекателна бизнес дестинация и индустриален център, както е представен в последно време. Това също е прах в очите. Какъв бизнес център сме с незавидното 22-ро място по приходи на човек от населението. Та това място ни отрежда статут на забита провинция, не на втори по големина град. Ако това е бляскавото индустриално настояще на града, значи аз нищо не разбирам от бизнес, подчертава Гергов. И пита как ще задържим младите, активни и интелигентни хора със заплата от 400 лева. Това е и основен негов приоритет- работа за нови работни места и повишаване стандарта на живот. А това няма да стане с очаквания Златен дъжд от столицата, тъй като такъв няма да се излее над града ни. Нали е ясно на всички, допълва той. А как да се повиши стандартът на живот? С развитие на бизнес средата. Фирмите трябва да се върнат в Пловдив. Да има нови предприятия и фабрики. Имали сме ги преди, може да ги имаме отново. А сега 60 процента от бизнеса в града оцелява на ръба. Хората ги имаме, образоваме ги тук, но те си тръгват, защото нямат среда. Липсват не само данъчни условия, но и реалната комуникация с предприемачите. Местната власт не е влязла в диалог с тях, никой не ги е попитал какво би ги накарало да останат тук. Така на младите и хората на средна възраст ще се даде възможност да имат нормални доходи,  а не да треперят за работните си места. А днес пловдивчани са свити, без самочувствие, в борба за оцеляване, не могат да си платят сметките, да изучат децата си и да покрият данъците си. Затова и градът 50 милиона са несъбираемите налози. Много от кандидатите за кметове обещават да намалят данъците. Но това не решава въпроса. Въпросът се решава с приходи. Пловдив трябва да стане град на предприемачите, смята Георги Гергов.

Според него основният проблем в управлението на града е липсата на прозрачност. Трябва всеки въпрос във всеки район да се обсъжда и решава открито, заедно с хората. Да се върне практиката на обществените съвети. Тъй като на всички е ясно, че гласът на гражданите не се чува. Да не говорим за гласа на експертните общности. Сега как е? Обществените поръчки се дават на 5-6 фирми. Сега наред за усвояване е 30-милионният кредит. Поръчката за булевардите спечели Щрабак, като компанията ще работи с подизпълнители. Познайте кои са те. Същите 5-6 любими на властта дружества. И докато избраните работят, в Пловдив цари бедност.  В такава среда не можем  да постигнем нашите идеи за солидарност и справедливост. Трябва да променим средата, да я направим перспективна, с добри условия за живот и бизнес. Това искам, това е мотивацията ми да се кандидатирам. След още един такъв мандат, шансове за Пловдив повече няма да има, убеден е кандидатът за кмет на социалистите. Той е сигурен, че може да работи добре с правителството на Бойко Борисов и няма никакви притеснения в това отношение. Защото зная как да го направя и мога да го направя. Твърдя за себе си, че съм дисциплиниран и последователен във всичко, което правя. Аз съм бизнесмен, познавам предприемаческите среди, а това е изключително важно за един кмет. На Пловдив е нужен силен мениджър със силен отбор. Ще направя всичко, което е заложено в програмата ми. Защото мога да го направя. Знам как да направя Пловдив подреден град, с добра бизнес среда, с нови работни места с добро заплащане. Градът и хората го заслужават, завършва Георги Гергов.   

 

 

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

2 коментари

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина