БългарияГероите на деня

Георги Гергов, кандидатът за кмет с №5: Ние можем да променим Пловдив

„Ние можем да променим Пловдив и на 25 октомври пловдивчани ще ни дадат този шанс” – това каза на официалното закриване на предизборната кампания кандидатът за кмет и лидер на БСП в града на тепетата. Той благодари на активистите, които работиха през този месец, за да стигнат до хората посланията на социалистическата партия. „В неделя вечерта ще стане ясно как сме си свършили работата, но моето силно чувство за победа ми подсказва, че отиваме на балотаж” – посочи Гергов, а в залата на палата 3 отекна мощното „Победа!”. До него на трибуната застанаха районните кметове и в кратките си обръщения споделиха впечатленията си от кампанията. 

„Видях много болка и униние при срещите си с хората, но мисля, че нашият отбор с №5 пося надеждата” – каза кандидатът за кмет на Източен инж. Йордан Васиев. Колегата му в Западен инж. Милена Колева обясни, че тази надежда идва от разбирането, че екипът на Гергов може да смени статуквото. Футболната легенда Петър Курдов потвърди общата увереност в добрите резултати, тъй като пловдивчани различават популизма от истината. „Тръгнахме плахо, но днес отчитаме стотиците срещи и разговори с нашите съграждани. Те ни дават самочувствието и  убедеността, че ще успеем” – каза кандидатът за районен кмет на Южен Красимир Трифонов. Кандидатът за кмет на Тракия Добромира Тошева посочи, че краят на прехода идва с №5 за кмет Георги Гергов, за районни кметове и листа от БСП. „Стига вече безхаберие и хаос в нашия град!” – призова Тошева, а  присъстващите я аплодираха. Аплодисментите продължиха и при  заключителните думи на Георги Гергов. В речта си той подчерта, че ГЕРБ в Пловдив нямат моралното право да управляват и даде примери. „Само 8.8 млн. лв са привлекли  за бюджета на Община Пловдив” – цитира статистиката и посочи причините – липса на административен капацитет и корупция. „Аз мога да гледам всеки в очите, защото никого не съм подвел и не съм нанесъл вреда на обществото. Да, имам успешен бизнес, но бизнесмен не е мръсна дума” – каза кметът на промяната, а другарите му го аплодираха бурно. И когато каза „Вярвайте в мен, защото аз вярвам във вас”, залата избухна с „Победа! Гергов кмет!”. 

Той предупреди представителите на БСП в секционните комисии да бъдат бдителни, за  да не се повтори случая от предишните местни избори, когато в панаира бяха намерени два кашона с празни бюлетини. 

Преди да слязат от сцената кметът и районните кметове се прегърнаха и изпяха песента на Емил Димитров „Моя страна, моя България”. 

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина