БългарияГероите на деня

Едуард Сарафян – Докато другите само обещават, ние изграждаме

Г-н Сарафян, Коалиция „Кауза Пловдив“ беше част от управлението през последните 4 години. Каква е вашата оценка за мандата?

-Коалиция „Кауза Пловдив”, за разлика от почти всички  партии и политически субекти, стъпва на множество реализирани проекти и събития през последните  години, а не само на голи обещания и клишета. В предния мандат имахме най-много предложения, внесени за разглеждане в Общински съвет Пловдив. Като общински съветници не участвахме в безсмислени дебати, а заложихме на конструктивни предложения. Искам да припомня, че още през април 2011 г. насърчихме средния и дребен бизнес, като намалихме с 40% таксите за тротоарно право за търговци и ресторантьори. През този мандат  осигурихме средства в размер на 52 000 лв за ремонт на църквите  „Свети Архангели” и „Свети Никола” в Бачковския манастир. Изцяло по наша инициатива се изгради допълнителна лента за ляв завой на кръстовището  на бул.“Цар Борис“ III Обединител“ към ул.“Граф Игнатиев“.  Престоят на автомобилите с електрически двигател в обхвата на синята зона на Пловдив е вече безплатен. Щастлив съм, че  осигурихме 20 000 лв за изграждане на спортна площадка в двора на Арменското училище  ОУ „ Виктория и Крикор Тютюнджиян“.

-Защо коалиция „Кауза Пловдив” подкрепя Иван Тотев за кмет на града?

– Подкрепяме Иван Тотев твърдо, ясно и категорично, като аргументите ни са комплексни. От една страна кметът направи много за града, върна го на световната карта, като европейски град на спорта, Европейска културна столица, доказа, че има добри идеи. От друга страна успяхме да създадем взаимен диалог, въз основа на който споделените проблеми и идеи на пловдивчани стигаха до него, ние ги защитавахме с точни и ясни аргументи и решенията се взимаха своевременно. Гордея се, че се утвърдихме като един стабилен и коректен коалиционен партньор, въпреки арогантните, но напълно безуспешни опити на някои политически субекти да разклатят взаимното ни доверие.Именно затова целта е ясна – победа от първи тур.

-Детски площадки, велоалеи, паркове – всички обещават едно и също. Кое е онова, което ви отличава от другите партии и защо смятате, че заслужавате доверието на пловдивчани?

– Отличава ни това, че ние изграждаме, а другите само обещават. Съгласете се, че е нелепо да имаш пакет от над 50 обещания, а за предходните 8 години да си свършил 0.  Някак нахално е, не мислите ли?

-Какво остана от предния мандат,което искате да продължите?

-Небходимо е да се облекчи автомобилния трафик посредством повдигането на ЖП линията по булевард ”Копривщица” и да се изгради нов автомобилен мост над река Марица (зад стадион Марица) – успоредно на железопътната линия. Автомобилният мост ще свързва булевард ”Копривщица” с бул. „България”. Коалиция”Кауза Пловдив” е и за изграждане на бул.”Северен” от моста на Адата до бул.”Брезовско шосе” и „Карловско шосе”. Ние сме „за” разширението и реконструкцията на основни пътни артерии – бул.”Руски”, бул.”Коматевско шосе”, бул.”Васил Априлов” и подмяна на паважа с асфалт на улиците ”Гладстон”, „Капитан Райчо” и на булевард  „Марица”-юг от Водната палата до бул.”Източен”.

-Защо коалиция „Кауза Пловдив” заслужава да е в управлението на града?

-Коалиция ”Кауза Пловдив” бе най-близо до хората през изминалия мандат. Пример затова е, че лидерът на партията и кандидат за кмет на район”Централен” Георги Титюков имаше приемен ден всеки ден. Така работихме и ние – общинските съветници на коалиция ”Кауза Пловдив”. В рамките на мандата сме се срещали със стотици граждани, чиито проблеми сме решавали своевременно. Бяхме отговорни и с решенията си към бизнеса. Още април 2011година насърчихме средния и дребен бизнес като намалихме с 40 процента таксите за тротоарно право за търговци и ресторантьори. Спечелихме проект, чрез който изградихме триетажен Младежки център със спортна зона с 3 футболни, 2 баскетболни и 1 комбинирано волейболно и тенис на корт игрища. Реализираният проект е на стойност малко над 2 милиона лева. Ние – съветниците от коалиция ”Кауза Пловдив” бяхме с най-много предложения и инициативи за изминалия мандат. Сред тях са: осигуряване на 63 000 лв за газифициране на Дома за стари хора ”Свети Василий Велики”и 52 000лв за ремонт на църквите”Свети Архангели” и „Свети Никола”в Бачковския манастир. Благодарение на наше предложение паркирането и престоя на електромобили в синята зона на града стана безплатно. Заслужаваме да сме в управлението на Пловдив, защото ще продължим да стоим близо до идеите на пловдивчани и ще работим затова градът ни да се развива в правилната посока.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Прочети също
Close
Back to top button
Изпрати новина