Червен депутат пита правосъдния министър как да бъде отстранен Тотев

Героите на деня

Социалистите искат ревизиране на решенията на местния парламент от последните две години

Гергов: Следващият кмет ще е от БСП

Image title
Червеният депутат Калин Милчев ще пита официално правосъдния министър как да се процедира с кмета Иван Тотев след изтичането на аудиозаписите от партийната сбирка на ГЕРБ. Народният представител не бе много наясно какво точно да пита, и как ще го стори, но е категоричен, че трябва да бъдат търсени възможностите съгласно закона градоначалникът да бъде отстранен от длъжност, докато върви прокурорската проверка. Кой е правил записа и дали изтичането му е морално, нас не ни интересува. Показаха как управляват, това не може да продължава, изръмжа шефът на социалистите Георги Гергов. 

Общинските съветници от левицата пък ще искат ревизия на всички решения, взети в последните две години в местния парламент. Те ще настояват за проверка на законосъобразността на гласуваните в общинския съвет важни за града казуси. Като предлагат за целта сформирането на специална комисия. Ако изплуват незаконосъобразни решения, те да бъдат отменяни, връщани за ново разглеждане и прегласувани. Подкрепяме важните за града проекти, но сме притеснени, каза депутатът Красимир Мурджев. Кога е искрен Тотев – когато говори пред партийния актив или когато говори с нас и пловдивчани за приоритетните проекти, попита Захари Георгиев.

Георги Гергов пък даде директна заявка, че следващият кмет ще е червен. 17 години градът се ръководи от десни и виждате къде сме- след Сливен и Стара Загора, подчерта Гергов. Репортери обаче припомниха, че човекът, който 8 години е ръководил града във въпросния период- Иван Чомаков, е на висока почит от страна на Гергов именно с управленските си умения. Тъй като веднага след втория си епохален за града мандат той стана директор на панаирната телевизия.А именно по времето на доктора в общината панаирът мина в ръцете на днешния соц първенец. Колкото до евентуалната бъдеща кандидатура за кмет на БСП- всички на пресконференцията се смълчаха за кратко, след което излязоха с традиционното: Партията има достатъчно качествени хора.

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.