Героите на деня

Бачкьори на Пътинженеринг намериха борсета с 4 бона, върнаха я

Петьо от Перущица и Ахмед от Устина занесоха чантето в полицията

Петьо и Ахмед не смятат, че са извършили геройство
Петьо и Ахмед не смятат, че са извършили геройство
Бачкьори на мощната строителна компания Пътинженеринг намериха мъжка чанта, пълна с кинти и я върнаха. Героите на деня се казват Петър Папазов и Ахмед Агов. Двамата буквално се спънали в находката- борсета пълна с близо 4 бона, но решили да я върнат на законния й собственик д-р Кунчев. Има хора на тоя свят. Парата в чантето щеше да върже на хората семейния им бюджет за поне три месеца в година на криза, но те решиха да бъдат хора и да спестят дертовете на притежателя на борсетката, коментират ченгета от Трето РУ. Именно там Папазов и Агов предали пълната с пари мъжка чанта. Работниците намерили парите на булевард България, където фирмата им извършва ремонтни дейности. Петър е от Перущица, а Ахмед- от Устина. Попаднали на борсетата в края на работния ден. Видели я, отворили я, и замръзнали- вътре имало над четири хиляди лева в дребни банкноти. Парите били цяла пачка. Дори не ги броихме. Затворихме чантата като чумава и тръгнахме към районното, разказват добрите герои.
В борсетата беше и личната карта на човека и полицаите му се обадиха по телефона, допълва Папазов.
Петър и Ахмед решили да се срещнат лице в лице с човека, загубил 4 хилядарки. Той дошъл след малко. Треперил като лист. Оказало се, че отскочил до магазин на разкопания булевард и там някъде “парясал” чантата. Мъжът е доктор, с фамилия Кунчев. Дал на бачкьорите но някой лев за почерпка и с доволство се оттеглил.
Ченгетата останали като втрещени от честната постъпка на двамата, явно вече отвикнали от подобни хуманни жестове в ежедневието си. Пичовете дебело подчертават, че явно човекът е имал нужда от тези пари, тъй като количеството било стресиращо. Ахмед си спомня, че преди време са му откраднали 200 лева и е преживял загубата изключително тежко. Какво ли е ако се разделиш с 4 хиляди, пита се Агов. Той станал жертва на нагли крадци на автогара Родопи, които зулили заплатата му. Чужди пари не ни трябват. И така сме щастливи, дебело подчертава Петър.
Щастливецът д-р Кунчев пратил благодарствено писмо до властите със следното съдържание: “Благодаря на всички, които ме убедиха , че в нашата страна има и честни и високо хуманни хора”. Шапки долу пред такива хора!!!

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина