ЕвалаЖивотНовини

Камион с помощи за бедстващите в Карловско от жителите на „Родопи“

Първите дарения за пострадалите карловски села тръгнаха от пункта в село Марково

Екип от община „Родопи“ замина към Карлово, за да предостави хуманитарната помощ от дарителската кампания за пострадалите от наводненията села Каравелово, Богдан и Слатина. Кметът Павел Михайлов лично координира работата по разпределение на събраните от хората хранителни продукти, санитарни материали, оборудване, топли завивки и постелен инвентар.

Заедно с него бяха заместник-кметът Емилия Иванова и кметовете на селата Марково и Браниполе Десислава Терзиева и Даниела Стоилова.

За броени дни хората събраха продукти от първа необходимост. Стотици жители на община „Родопи“ се отзоваха на призива за подкрепа. Служителите на общинска администрация инициираха акция за събиране на средства и закупуване на пакети за пострадалите.

В село Каравелово кметът беше посрещнат от своя колега д-р Емил Кабаиванов.

„Днес е 20-тият ден от трагедията. Благодаря за подкрепата, която ни оказвате“, каза той. Двамата кметове се включиха наравно, с целия екип, при разтоварването на продуктите.

Помощите от община „Родопи“ включват вода, консерви, одеяла, хигиенни материали, електроуреди, възглавници, матраци, продукти от първа необходимост и дълготрайни пакети. Семейство от Богдан получи телевизор, също дарен от добри хора.

„Още в първия ден след наводненията в Карловско в община „Родопи“ започна кампания в знак на солидарност с бедстващите хора. За един миг стотици български домакинства загубиха своите домове и покъщнина. Материалните щети са огромни. Това, което всички заедно можем да направим, е да покажем на нашите пострадали сънародници, че не са сами“, коментира Павел Михайлов.

Кметът на Марково Десислава Терзиева е един от основните инициатори на дарителската акция.

„Каравелово, Богдан и Слатина са поредното доказателство, че трагедията ни обединява. Трябва да действаме единно, защото това ни отличава като народ“, коментира тя.

Миналата седмица община „Родопи“ изпрати бригада от служители на администрацията и кметството в село Ягодово, които се включиха в разчистването на пострадалите села. От самото начало на бедствието екипи от доброволното формирование „Родопи 112“ и сдружение „Моето село Марково“ са на терен, където помагат за преодоляване на последствията в най- критичните точки в населените места.

Акцията продължава.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Прочети също
Close
Back to top button
Изпрати новина