Изпод тепетоМнения

За колко време администрацията извървява 300 метра в Пловдив

До кофата за боклук - най-доброто място за съхранение на метално съоръжение общинска собственост

Вече месец никой не иска да прибере пътен знак от Капана

Три минути спокойно ходене и приблизително 300 метра разстояние. Това показва всезнаещият Google като разстояние и препоръчителен маршрут от Малката главна до ул.“Златарска“ в квартал Капана. На всеки пловдивчанин отговорът на този въпрос е пределно ясен и не е нужно да питаш търсачката как да стигнеш от т.А до т.Б в този случай. Направихме го само, за да онагледим ситуацията, тоест за да покажем на оторизираните отговорни органи колко е нужното усилие за свършването на задачата.

Това е полегналият пътен знак Г4, който стана пословичен в квартала на творческите индустрии и вече повече от месец след подаването на първия сигнал от нашия екип, че се „разхожда“ на различни улици, стои в очакване да бъде прибран от стопаните си.

След обещанието на инж. Борислав Кръстев, шеф на Общинско предприятие „Организация и контрол на транспорта“ днес – 29.01.2018 г., понеделник, в 15,30 часа металният знак продължава да лежи с лицето надолу върху паважа на ул.“Златарска“.

За сведение на незапознатите това е структурата, която отговаря за така нареченото знаково стопанство на града. На сайта на Община Пловдив пише: 

„Общинско предприятие „Организация и контрол по транспорта“ е създадено с Решение № 212, взето с Протокол № 14 от 24.07.1997 г. на Общински съвет – Пловдив,на основание чл. 52 и следващите от Закона за общинската собственост и Наредбата за създаване, управление и контрол върху дейността на общинските предприятия, приета с Решение № 187 на Общински съвет – Пловдив, взето с Протокол № 12 от 02.07.1997 г.

Адресът на управление на Предприятието е гр. Пловдив, ул. „Райко Даскалов“ № 45.“

В предмета на дейност на предприятието фигурира „Изграждане и поддръжка на вертикалната сигнализация на уличната мрежа с пътни знаци и други средства за сигнализиране“.

Екипът ни ще продължи да следи сагата.

 

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button
📨 Изпрати новина