Изпод тепетоМнения

Военни шестваха под дъжда за празника на пловдивския гарнизон

Военни, политици и общественици отбелязаха празника на площад Централен

Пловдивският гарнизон отбелязва празника си на 4 юли още от 1915 година, чествайки победа в Междусъюзническата война

Пловдивски военни отбелязаха днес празника на локалния гарнизон с шествие по Главната улица "Александър Батенберг". Дъждът не спря събитието и армейците се събраха пред Военния клуб, за да честват празника на Пловдивския гарнизон. На площада се събраха летците от Трета авиобаза Граф Игнатиево, 24-а авиобаза Крумово, 110-и логистичен полк, 91-и инженерен батальон, 68-а бригада Специални сили, Втора зона за управление и наблюдение, както и секторите Военна полиция, Военна болница, Военен съд, Военна прокуратура и Военно окръжие. За събитието под тепетата пристигна и министъра на отбраната Красимир Каракачанов.

Шествието премина през цялата Главна. На площада присъстваха и политици – областният управител Здравко Димитров, представители на община Пловдив и други институции, както и на църквата, начело с митрополит Николай. 4 юли е обявен за Празник на Пловдивския гарнизон още през 1915 година. Той е по случай победата на пловдивските войници над сърбите край Криволак през 1913 година, в рамките на Междусъюзническата война. През годините на социализма празникът е забранен и е възстановен през 2016 година. По вътешна информация на "Под тепето" много от военните са против това събитие, тъй като не са наясно какво точно празнуват.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

3 коментари

  1. Вам нужно финансирование для вашего дома, вашего бизнеса, покупки автомобиля, чтобы купить мотоцикл, чтобы построить свой бизнес, чтобы ваши личные потребности больше не вызывали сомнений. Мы предоставляем личные займы с процентной ставкой 3% независимо от суммы. Вы хотите написать свои личные займы, что я ваш 24h / 24. Дополнительная информация: [email protected]
    Благодарю вас!

  2. Битката при Криволак от 19 – 21 юни 1913 година е битка от Междусъюзническата война, в която българските войски (части от 2-а Тракийска и 3-а Балканска дивизия) нанасят тежко поражение на сръбската Тимошка дивизия II призив. В битката участва и славния 9-ти пехотен Пловдивски полк!!!
    А военните, които не познават бойната слава на пловдивските воини е добре да научат къде служат и да се поклонят пред нашите деди!

  3. Дрън-дрън МУТРОполитът Никола Методич със Зико си измислиха ешмедеме за ЧИНОВНИЦИТЕ от разните им там офиси с цел да ни залъгват, че все още имаме нещо като ВОЙСКА. Но „много от военните са против това събитие, тъй като не са наясно какво точно празнуват.“ = и не само те, цивилните също се чудим на маймунджулуците за наша данъкоплатска сметка. Докато НАТО се разпада

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина