Представят проекта за кино Космос до края на лятото

Изпод тепето

Конструктивното състояние на сградата е задоволително

Проектът за реконструкцията на кино Космос ще бъде представен до края на лятото. Такива са очакванията на общината, след като е излязло становището на база детайлното конструктивно обследване на емблематичната сграда. Състоянието й не е толкова тежко, колкото си мислехме в началото. Има нужда от вътрешно укрепване, но в отделни части от киното. Няколко колони са за подмяна, но като цяло конструктивното състояние на сградата не е тежко, обясни кметът Иван Тотев.

Резултатите от обследването са предадени на екипа, който разработва архитектурния проект за бъдещата визия на Космос. Паралелно със завършването на проекта върви и процесът по изчистването на площадното пространство. На ход са оценителите, които трябва да дадат предложение за колко пари да бъдат отчуждени частните имоти в него. Това също трябва да стане до края на лятото.

Споделете ни във:

1 thought on “Представят проекта за кино Космос до края на лятото

  1. Тази новина май я четем от години и нищо не се променя. Пловдив се превърна в Инсталация на разрухата-Тютюневите складове, баня Орта мезар, кино Космос и вечно разкопания Руски.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.