Изпод тепетоМнения

Потече младото вино в Стария град

Кметът купува риза на зам.-министър
 

Литри кървав еликсир от миналогодишния победител в Дефилето на младото вино бяха пресушени за рекордните десет минути на откриването на пивкия фестивал в Стария град днес. Процесията от няколкостотин души мина по цялата Главна, по Съборна и финишира на Лапидариума, който ще е епицентърът на събитията в следващите три дни. В Стария град към множеството се присъединиха кавалджията Теодосий Спасов, Пламен Моллов, кметът Иван Тотев и зам.-министъра на земеделието и храните Явор Гечев. На когото градоначалника ще трябва да купува риза, тъй като обърка името му и го представи като Румен Гечев. Явор съм, поправи го с усмивка зам.-министърът. Нямам нищо общо с Румен Гечев, честна дума, Image title
каза и по микрофона Гечев, а всички пред сцената се заклатушкаха от смях. Тъй като Румен Гечев бе в катасррофичното правителство на Виденов. После Тотев се извини на тихичко на представителя на държавата, той даде прошка и двама се посмяха.

Бурето церемониално отвори зам.-министърът, който напълни стъклената чаша, а след нея и цяла кана, докато Теодосий Спасов свиреше красива фолклорна мелодия. Семейството ми прави всяка година вино. Това е страхотна българска традиция от десетилетия. Реколтата тази година е изключително добра, като никоя друга. Предполагам това ще се забележи и при винарите на изложението в Стария град, каза Явор Гечев. 
Притеснителният смях на кмета, след като обърка името на Явор Гечев
Притеснителният смях на кмета, след като обърка името на Явор Гечев

Кметът пожела следващата година да има много повече изби, които да представят виното си. Чакаме си ви, да знаете. Гордеем се с българското вино, което целият свят знае, е сред най-добрите в света, каза Тотев. 

Гостите също си наляха от бурето по чашка. После се втурнаха из възрожденските къщи, да дегустират младите вина на участниците в Дефилето и да зачервят приятно бузки в приказния ноемврийски следобед.  Тотев току-що се извини за дребната грешка
Тотев току-що се извини за дребната си грешка
Image title
Image title
Image title
Image title
Пламен Моллов
Пламен Моллов
Image title
Image title
Image title
Image title

 

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина