Изпод тепетоМнения

Пловдивчани получават книга срещу върната за рециклиране хартия

Срещу 5 кг хартия всяко дете ще получи нова книга

Финалът на тазгодишното издание на благотворителната кампания „Стара хартия за нова книга“ ще бъде поставен в Пловдив в днешния съботен ден. Всички деца от града могат да се включат в инициативата, като с помощта на възрастен придружител предадат 5 кг хартия за рециклиране между 10,00 и 14,00 часа на пл. „Стефан Стамболов“, пред Общината. В замяна малчуганите ще получат нова книжка, която те сами ще изберат. Организаторите от „ЕКОПАК България“ и Книжен център „Гринуич“ напомнят, че децата, донесли допълнителни 5 кг стара хартия, ще получат като подарък изданието „Грийн тийн“, публикувано специално за каузата.

За трети път градът под тепетата посреща инициативата, която обединява грижата за природата и любовта към четенето. Събитието се провежда с подкрепата на Община Пловдив, Народна библиотека „Иван Вазов“ и Фондация „Пловдив 2019“.

Куклено шоу, много музика, игри с награди и предизвикателства очакват всички участници в празничния ден. На сцената за втора поредна година ще излязат звездите от „Art Voice Centre“. За настроението на всички присъстващи ще се погрижат още група „Мини бамбини“ и фолклорен ансамбъл „Тракийска младост“ към СУ „Любен Каравелов“.

Освен книгите, които децата ще получат срещу предадената хартия за рециклиране, те имат възможност да си спечелят още повече награди в екоиграта и в специалната викторина „Светът на Нарния“, вдъхновена от литературния символ на кампанията тази година. Книгите от поредицата „Хрониките на Нарния“ на Клайв С. Луис са осигурени от издателство „Труд“, основен партньор на каузата.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

2 коментари

  1. Кога Екопак или някоя друга рециклирана компания ще монтират на възлови места автомати за връщане на бутилки /пластмаса и стъкло/ и кенчета???

  2. Пловдивчани предпочитат СУХО срещу върната за рециклиране хартия фместо ментарджийското сякаш от софийска агитка: „Пловдивчани получават книга срещу върната за рециклиране хартия“. ЕЛЕ ПЪК ВДЯСНО СЕ ПЕРЧИ В СИНЬО ОТДАВНА ОТБЛЪСКВАЩАТА РЕКЛАМА НА „АКАДЕМИ.БГ“ КОЯТО ПО ИДИОТИЗЪМ ПОЧТИ ДОСТИГА ЗАГЛАВИЕТО НА „ПОДТЕПЕТО.КОМ“ = ПОД АЛЬОШАТА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button
📨 Изпрати новина