Изпод тепетоМнения

„Пловдив 2019” влезе в Тютюневия град

Фондацията и операта ще си делят 4 хиляди квадратни метра в бившия магазин Галеро

Снимки: Лина Кривошиева

Фондация „Пловдив 2019” официално влезе в Тютюневия град. Административният директор Кирил Велчев съобщи, че екипът, който движи проекта Европейска столица на културата, се мести в бившия мебелен магазин Галеро, където снощи се състоя стилното коледно тържество на „Пловдив 2019”. Красивата сграда Фондацията ще си дели с пловдивската опера, която ще ползва за репетиционни и събития първия етаж от постройката.

Върху цели 4 хиляди квадратни метра Фондацията ще развива административната си дейност, но не само. Повечето площи по етажите в имота на фамилия Ботушарови ще се използват за културни събития и инициативи, мрежови срещи с партньори, големи изложби. Не се изключва и възможността за създаване на споделено работно пространство.

Тази сграда ще тупти в ритъма на проекта Европейска столица на културата. Силно се надяваме стъпката ни да даде нужната енергия за оживяването и развитието на Тютюневия град, казаха от екипа на Фондацията. И допълниха, че изпращат една много трудна, но в крайна сметка успешна година.

Коледното събитие на „Пловдив 2019” събра партньорите на Фондацията, бившите и настоящи членове на Управителния съвет, много представители на местната власт и на областната управа, общински съветници от всякакви политически краски. Не присъства само председателят на УС на „Пловдив 2019”- кметът Иван Тотев.

По време на тържеството бе представено изключителното издание „ България и Румъния- 10 години в Европейския съюз”. То проследява културните процеси в двете страни през последното десетилетие.

Очаквайте подробности за изданието „ България и Румъния- 10 години в Европейския съюз”

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button
Изпрати новина