Изпод тепетоМнения

Манията, обзела световния елит, отново се казва Мерилин

Иконата на всички времена се превърна в най-успешната марка


Вече десетилетия наред Мерилин продължава да подлудява света. Иконата е най-търсената от световния елит жена, за която се състезават и милионери и милиардери. Много са имената на колекционерите на всичко свързано с нея, които обикалят различните музеи и търгове по света в търсене на нещо Мерилинско.
Един от големите фенове на иконата е милионерът Дейвид Д., за когото се знае, че притежава безброй цени вещи на Мерилин – от картини, тефтери до нейни дрехи. На аукцион Bloomsbury в Лондон през 2008 г. фен оставя 3 000 долара, за да притежава списание от 54 хилядния тираж на Playboy издаден през 1953 г. с Мерилин на корицата. Image title
Друг дава милиони за нейни рокли и уникално сексапилната й восъчна статуя, продадена за крупна сума на непознат милионер в Холивуд преди месеци.
Притежанието на Мерилин освен въпрос на чест и висок социален статус, може да се окаже изключително разумна инвестиция. Картина от колекцията през 1962 г. се е продавала за 250 долара, днес за минимум 250 000 долара, а утре може да е цяло състояние. Така например именно на търг в Christie’s преди година настоящият милионер Ричърд Уайдман продаде своята Жълта Мерилин, закупена за 250 долара, за над 15 000 000 долара. Пак в аукциона на богатите през 2006 г. бе продадена и Оранжевата Мерилин на колосалната цена от 16 500 000 долара. Image title

Благодарение именно на творците като Анди Уорхол, днес любимата на всички Мерилин може да бъде открита навсякъде за много по-символична стойност. За тези, които не можем да си позволим да дадем няколко стотин-хиляди долара достатъчно е, че можем да открием духа на Мерилин навсякъде около нас. В България само една марка до момента се е посветила на великото творчество на Анди, затова е и достатъчно известна, особено сред елитните дами. 

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина