Изпод тепетоМнения

Кметът за съборения паметник на културата: Нека имаме отношение към Пловдив

Тотев разпоредил проверка по казуса

Нека имаме отношение към Пловдив. Надявам се гражданите и инвеститорите да подхождат с чувство за принадлежност към града. Така кметът Иван Тотев коментира за Под тепето казуса със съборения паметник на културата на улица Цар Асен, тема която продължаваме да следим. Градоначалникът се надява поне малката кръпка от фасадата, която все още не е съборена, да бъде укрепена и съхранена. След като прочетох информацията при вас разпоредих проверка, уточни Тотев.

Междувременно се очаква тази седмица Инспектората към Министерството на културата да реагира и да санкционира виновниците за нерегламентираното събаряне на красивата сграда. По случая работи и държавното обвинение, след нашия сигнал и скоростната реакция на районния прокурор Гергана Мутафова.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

6 коментари

  1. Лично аз не виждам проблем в това сградата да бъде съборена и построена на ново в същият стил .Погледнете къщата на представителя на на една немска фирма за автомобили в стария град или сградите на една месопреработвателна фирма срещу Четвъртък пазара и тогава нека пак си пишем.

  2. Новите парвенюта в Пловдив ще го довършат….. кич, чалга, мутро -барок…и продажна община, издаваща безумни строителни разрешения със скоростта на светлината.

  3. За каква „кръпка от фасадата“ говорите?? Тази сграда трябваше да се запази заради своята история. Това е сградата на Пловдивското Музикално училище, създадено през 1945 г.
    от Министерството на народното просвещение по идея на Комитета за културно издигане на Пловдив. Не просто отношение към културното наследство е нужно. Нужна е политика за опазване и използване. Това не са просто сгради, това е история и памет за бъдещето.

  4. С тази къща не трябваше да се бъзикат изобщо. Трябваше да я запазят във вида и, без разни надстройки от незнам си колко етажа, да я реставрират и ставаше чудесен клуб от нея. Има достатъчно места за многоетажни сгради.

  5. За жалост “ кмете“ много ни разочарова. Намери време и виж че не само ние мислим така. Всичко което правиш за града е евтино, помпозно и тенденциозно. Накрая ще завърши като тази къща.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина