Изпод тепетоМнения

Горя една от перлите на Йозеф Шнитер, в която се помещава клонът на Булбанк на Главната

Пожарът беше потушен, няма пострадали

Все още не е ясно как са възникнали пламъците

Иво Дернев

Снимки: Панчо Благоев и Под тепето

Една от перлите на градоустроителя на Пловдив архитект Йозеф Шнитер горя тази вечер. Пламъците са лумнали на горните етажи в клона на Булбанк на Главната. Няколко екипа огнеборци, полиция и спешна медицинска помощ са се отзовали веднага след първия сигнал за инцидента. Малко след идването на пожарните, стихията бе овладяна. Черен дим с натрапчив мирис обаче още се носи от една от най-знаковите в архитектурно отношение пловдивски сгради. „Казаха, че ситуацията е овладяна”, коментира за Под тепето на място един от многото очевидци.

На този етап не е ясно какви са причините за огъня. Рано е да се коментира какво точно е горяло и какви са нанесените щети. Банката е била заключена по това време и в нея е нямало нито персонал, нито клиенти. В задното крило на същата сграда, което обаче е на друг собственик, върви голяма реконструкция и реставрация. Няма данни обаче оттам да са тръгнали пламъците.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

2 коментари

  1. Сгради-паметници на културата все някакси горят на национални празници в Пловдив. Дали картинката удобно ще бъде допълнена и от клошар на последния етаж? Удобно преди есенните дъждове, та зимата да съсипе сграда с изгорял покрив – чели сме я тази приказка. И после мислете за кого гласувате!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button
📨 Изпрати новина