Изпод тепетоМнения

Cофиянци ще чистят подлеза на Тримонциум

Миналата година излъскаха барбекютата в Лаута

Подлезът на Тримонциум ще бъде излъскан до блясък в инициативата  "Почисти и разкраси с Cif", съобщиха от компанията. Локацията е събрала 949 гласа и се е класирала на втора позиция в тазгодишната надпревара. Макар стотици да изкачват и слизат по стълбите му всекидневно, никой не се опитва да го направи по-лицеприятен. Занемареният подлез в центъра на града на тепетата ще бъде превърнат в градски шедьовър.  

Припомняме, че през миналата година в същата инициатива Пловдив се класира за почистване на барбекюта в парк Лаута.

Националната кампания под мотото "Почисти и разкраси с Cif" събра над 10 000 гласа. С инициативата Cif желае да внесе промяна и да трансформира мръсното в чисто и грозното в красиво. Чрез интернет гласуване се определиха 3 места в България, които ще бъдат превърнати в градски шедьоври. Кампанията се проведе в периода 12 март – 23 април и беше вдъхновена от идеята да поддържаме красотата около нас. Фокусът този път освен върху почистването, беше и върху разкрасяването на градската среда.

В рамките на кампанията "Почисти и разкраси с Cif" потребителите имаха възможност да дадат своя вот за различни точки от страната на онлайн платформата – cifcleans.bg. Сайтът даде възможност на всеки желаещ да качи снимка на място в България, което иска да бъде почистено и трансформирано в градски шедьовър от творческия екип на Cif,  или да гласува за вече предложените такива места. В кампанията участваха 48 места от България, които генерираха 10 025 гласа.

Другите локации в класацията, които бяха избрани от потребителите чрез гласуване са:

На първо място бе класиран театър София в парк „Заимов“ до булевард „Мадрид“ с 987 гласа. Театърът е с 52-годишна история и е най-старият общински театър в София. Единственият театър в столицата (след Народния театър „Иван Вазов“) със специално построена за театрална дейност сграда. Остаряла на вид, с агресивни послания и изображения, фасадата ще бъде преобразена благодарение на Cif.

На трето място с 935 гласа е парк "Черничките", разположен на брега на река Росица. Това е любимият парк на севлиевци. Описан с вековни дървета и естествена природа, помагащи на човек да се откъсне от забързаното ежедневие. Творческият екип на Cif ще върне блясъка на парка с нова зона, специално проектирана от сдружение „Трансформатори“.

Реализирането на проектите от кампанията на Cif ще се осъществи през месец май 2018 г. с творческата помощ на сдружение „Трансформатори“. То ще включва цялостно професионално почистване на локациите и пълната им трансформация в нови притегателни места от градската среда.

Инициативата "Почисти и разкраси с Cif" беше подкрепена от Екопак България, която е първата организация по оползотворяване на отпадъци от опаковки, лицензирана от Министерството на околната среда и водите. Нейната цел е да повиши съзнанието на потребителите и да ги мотивира да събират отделно, да оползотворява с грижа за обществото и природата.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина