Изпод тепетоМнения

2 нови паяка ще вдигат коли до 3 тона в целия Пловдив

Паяците на общината вече стават 5

Планира се удължено работно време през лятото, но автомобилите за репатриране ще работят само по светло

2 нови паяка на стойност 450 000 лв показа Община Пловдив днес. Те са закупени на лизинг и ще бъдат изплащани в следващите 2 години. Около 360 000 лв са приходите от репатрираните автомобили, коментира Златин Велев, зам.-кмет по транспорта. Месечно – около 29 000 лв, т.е. дневно по 1000 лв. Разбира се, това не е чиста печалба за дружеството.

Репатрирането на автомобили ще продължи да бъде крайна мярка. Тя ще се прилага само, ако автомобилите са спрели така, че да пречат на движението, запушили са гаражи и др. подобни случаи. При неправилно паркиране, което обаче не пречи много, ще се поставят фишове от общинска охрана или полицията. Запазва се и практиката на неплатилите за паркиране в синя зона да се поставят скоби.

Вдигането с паяк ще се извършва и основно през деня. Репатрирането е сложен процес, при който трябва вдиганият автомобил да се заснеме, да се подпише протокол от този, който е повикал паяка, коментира Велев. Това е трудно да се прави през нощта, така че засега няма да се случва. През летните месеци обаче се планира удължено работно време през светлите части на денонощието. През нощта ще има дежурни патрули, но без паяк, добавиха от общината.

С двата нови паяка, общинският парк с автомобили за репатриране нарастна до 5. 2 от тях са от по-стар модел, а 3 (от които двата нови) могат да вдигат и всякакъв вид леки автомобили, включително и джипове.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

2 коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button
📨 Изпрати новина