АктуалноБългарияНовини

Започва демонтаж на МОЧА

Фигурите на Паметника на съветската армия ще бъдат демонтирани до 30 дни. Това каза пред БНТ кметът на район „Средец“ в София Трайчо Трайков. Причина за бързите действия на общината стана експертно становище от вчера, според което монументът се нуждае от спешна реставрация, за която е необходим демонтаж и преместване, съобщава Дневник. По тази причина беше поставена допълнителна ограда.

„Конструкцията е в много лошо състояние. В плана за безопасност и здраве се предвижда демонтиране на скулптурите и преместването им на друго място, където ще се съхраняват и евентуално възстановят, докато дойде време да бъдат експонирани на друго място“, обясни Трайков.

По думите му паметникът разделя обществото и това трябва да бъде прекъснато. Според него монументът е „плацдарм за проявяване на едни нехубави инстинкти“.

Трайков каза още, че все още не е решено какво ще има на мястото на паметника. „Имам цял шкаф с предложения и идеи какво да се направи в тази символна част на София, но това е въпрос на близкото бъдеще“, обясни той.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Един коментар

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина