АртГрадътКултураНовини

Галерия „Пловдив“ представя изложбата „Българската природа“

Самостоятелната изложба „Българската природа“ на художника Калин Ангелов ще бъде открита на 05.03.2024 г, от 18.00 ч., в Галерия „Пловдив“, ул. „Авксентий Велешки“ 20.

Живописта е необятна и неизмерима територия, в което място намират всякакъв диапазон от творчески търсения – от реалистичното пресъздаване на натурата, до абстрактни и концептуални изяви. Всеки творец създава сам своето място в изкуството на нашето време и всички заедно създаваме цялостната картина на своето съвремемие.

За автора:

Калин Ангелов е завършил „Живопис“ във ВУ „Св. св. Кирил и Методий“, при професор Николай Русчуклиев, има над 38 самостоятелни изложби, множество участия в общи и групови изяви в страната и чужбина. Негови платна са собственост на галерии, държавни учреждения, колекционери от България, САЩ, Русия, Канада, Гърция, Австрия, Франция, Англия, Италия, Чехия и
др.

Рисува живопис на свободна практика в жанровете: портрет, автопортрет, жанрова живопис, пейзаж, морски пейзаж и натюрморт. Живописта му е реалистична и стъпва върху традициите на класическото българско и световно изкуство, на импресионизма и постимпресионизма, като пресъздава природата по специфичен и неподражаем начин. Тя е наситена с ярки и свежи цветове и множество неповторими нюанси, със сложна и много богата фактура, силна енергия и жизненост, светлина, дълбоки чувства, психология и одухотвореност. Всичко това е подчинено на една строго премислена и логична композиция, перспектива и цветова гама на основата на професионалните академични познания. Рисува своите картини от натура в България: градовете Пловдив, София, Ямбол, Велико Търново, Варна, Обзор, Несебър, Бургас, Китен; в Русия: Санкт Петербург и в Гърция: Атина, Мистра, Кератея, Порто Рафти, остров Калимнос и други.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина