АктуалноГрадътИзпод тепетоКриминалеМненияНовиниПод ножа

Знакът Z върху Втория дом на украинците в Пловдив

Тази нощ, докато обитателите на Втори дом, на Цариградско шосе са спяли, ваднали са надраскали знака Z на оградата на бившата Белодробна болница. Това стана ясно то публикация в профила на Наталия Еллис.

Припомняме, че по нейна инициатива изоставената сграда е превърната във Втори дом за бягащите от ужаса на войната в Украйна, благодарение на стотици доброволци и общинските предприятия.

Първите украинки с деца вече са настанени в Белодробна болница

В Центъра за временно настаняване важи правилото, че се помага на хората, които полагат усилия да се интегрират и да намерят работа.

Белодробна болница ще може да подслони над 160 бежанци от Украйна

Наталия написа в профила си по повод вандалската проява следното:

Хората, които правят това, ще Ви вкарат във война. Не мислите така? И ние не мислихме до 24 февруари! И в Мариупол не го мислехаи в Харков, а сега?!

   Говорете със своите деца. Те лесно се манипулират. А после заедно с Вас ще бягат от «асвабадители», както сега бягат хора от Харков и Николаев

От Центъра вече са написали молба до общинската управа за монтаж на охранетилне камери.

До тогава Наталия Еллис ще донесе собствена камера, за да може цяла България да разбере кои са извършителите.

Случаят е докладван на полицията.

Таня Грозданова

Журналист с близо 30 години опит, който работи интензивно по програми за свободата на словото и разследваща журналистика.

4 коментари

  1. Россия всегда нападает на маленькие страны ,на большие слабо,и отжимает территории НИКТО НЕ ВИДЕЛ ГРУЗИЮ,ЧЕЧНЮ,ПРИДНЕСТРОВЬЕ,И .Т.Д ,ОТЖАТИЕ КРЫМА И ВСЕ СМОТРЕЛИ И МОЛЧАЛИ,МЕНЯ ВЫГНАЛИ С КРЫМА,НАЦИОНАЛИЗИРОВАЛИ,ПО РУССКИ ОТЖАЛИ,А ТЕПЕРЬ ИЗ КВАРТИРЫ ХАРЬКОВ,ТЕПЕРЬ БОМЖИ.Я ЖДУ БУМЕРАНГА И КАРЫ НЕБЕСНОЙ.ЛЮБОЙ ЧЕЛОВЕК НЕ МОЖЕТ ЖЕЛАТЬ СМЕРТИ ДРУГОМУ

    1. Който призовава за разкриване, първо да покаже себе си – три имена и снимка. ? А с тази брутална САЩ-пропаганда какво очаквате? И нормални хора се дразнят вече. Тоя палячо Зеленски го дават по българската телевизия повече от Бойко едно време. Аман вече, да ни се кара, че едва ли не ние сме виновни, че той си вкара страната във война. Да си беше вързал гащите преди да обявява членство в НАТО и да забранява руския език, който все пак е майчин на мнозинството в югоизточна Украйна. Да напомня на незнаещите, че преди време забраниха и българският език в училищата на нашето малцинство там.

  2. Мръсни руски гъзолизници , дано да умрете в мъки утайки недоносени! Свобода за Украина

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button
📨 Изпрати новина