АктуалноГласовеГрадътИзбор на редактораИзбориНовини

Зико за панаира: Ще изпълня волята на народа

„Както казах вече няколко пъти, ще изпълня решението на Общинския съвет от 19 декември, което ме задължава да поискам отмяна от съда за взетите решения на Общото събрание на „Пълдин Туринвест“ АД от 9 януари 2023-а“. Това отговори кметът чрез пресслужбата си на питане на Под тепето от днес дали и кога ще обжалва решенията от Общото събрание на „Пълдин Туринвест“ за апорта и искането на Георги Гергов за вписване в Търговския регистър на решението за увеличаване капитала в Пълдин Туринвест чрез варненските акции от Панаира.

Днес от Демократична България алармираха, че ако кметът не поиска скоростно спиране на вписването в Търговски регистър, докато съдът не се произнесе дали оспореното решение е законосъобразно или не, апортът на акциите от Панаира ще има действие за всеки, който отвори регистъра за справка. С две думи- Гергов може да се разпорежда с акции от Международното изложение.

“ Законоустановеният срок за подаване на исковата молба към съда е 14 дневен от датата на провеждане на събранието. Ще изпълня волята на народа, така както ми е вменена от общинските съветници на града“, обяснява в допълнение днес кметът след питането на Под тепето.

Ивайло Дернев

Един от създателите и главен редактор на сайта Под тепето. Той активно заема гражданската си позиция по всички чувствителни теми за града и развитието му.

Един коментар

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина