АктуалноЖивотНовиниПод лупа

Жителите на 3 пловдивски села излизат на протест

На мирен протест излизат жителите на три пловдивските села днес. Хората от инициативен комитет „Стоп на кариерите в Белащица„, подкрепени от граждани на селата Червен и Първенец ще изразят своето недеволство срещу кариерите в съседство на домовете им.

Като конкретен повод за протеста днес те изтъкват неявяване преди два дни на представител на Басейнова дирекция по делото по жалба на Холсим срещу учредяване на санитарно-охранителна зона, заради което искат остваката на шефа на институцията.

От своя страна директорът на ведомството в Пловдив васил Узунов заяви пред Под тепето, че на проведеното съдебно заседание на 25.04.2023 г. е представено становище по делото, в което са изложени съображения, относно неоснователността на подадената жалба от „Холсим кариерни материали Пловдив” АД и се обосновава правилност и законосъобразност на издадената Заповед.

Белащенци искат оставката на шефа на Басейнова дирекция, която защити правата им

Разрешението за организираното недоволство пред Басейнова дирекция в Пловдив днес е за часовия диапазон от 11:00 до 15:00 часа.

Таня Грозданова

Журналист с близо 30 години опит, който работи интензивно по програми за свободата на словото и разследваща журналистика.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина