АктуалноГрадътЖивотИзбор на редактораКварталиМненияНовини

Жители на центъра: Живеем в прашен ад заради нов строеж

„Живеем в прашен ад заради нов строеж. Не се издържа, мерки никой не взима”. Това написаха в сигнал до Под тепето жители на улиците „Ген. Данаил Николаев” и „Волга”, които се оплакват от старта на реализиране на инвестиционните намерения в огромния парцел край стария Винпром.

На място се уверихме, че в цялата зона около мястото, на което тежки строителни машини разчистван терена за бъдещето строителство на поредния бетонен мастодонт, запрашаването е огромно.

„Вижте тази кола. Вчера я чистиха. Всеки ден този прахоляк се трупа по колите, пранетата по терасите, влиза в организмите ни”, коментираха хора от хранителен магазин в близост до строителния обект.

За илюстрация на количеството прах възрастен мъж тръкна пръст по предния капак на черен Фолксваген. Той бе категоричен, че откакто се работи на терена никой не пръска срещу запрашаване, а камионите, които изнасят изкопаната земна маса, също не се обезопасяват добре.

На мястото няколкото окрупнени парцела, сред които и този на също съборения ресторант „Ревиера”, ще бъде реализирана мащабна инвестиция. Върху окрупнения имот предстои да се изгради гигантски жилищен комплекс. Предвижда се сградата да е с впечатляваща за централна градска част разгънатата застроената площ- 30 хиляди квадратни метра РЗП с 240 апартамента. Той ще се казва Ревиера Парк, а инвеститор са собствениците на ХЪС.

„Дано поне старият винпром оцелее, че вибрациите са много сериозни”, допълниха хора от квартала, загрижени за вековната сграда, в която се е помещавала винарска изба „Извор”. Наследниците на имота искат да го съхранят, а в момента тече процедура по обявяването на сградата за паметник на културата.  

Ивайло Дернев

Един от създателите и главен редактор на сайта Под тепето. Той активно заема гражданската си позиция по всички чувствителни теми за града и развитието му.

Един коментар

  1. Целият град е една мизерна строителна площадка, няма сила която да промени това! Няма нито един камион/ самосвал с измити гуми, покривало, след напускане на обекта – тези методи са от началото на 20 век,,спряла кочина разградена!

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина