АктуалноГрадътЗабравеният градИзбор на редактораМненияНовини

Жълтото училище с нова строителна опаковка

Паметникът на културата от национално значение Жълтото училище се сдоби с нова опаковка. Фасадата на историческата сграда е с обновено строително платнище, но дали това означава рестарт на също толкова историческия ремонт, предстои да разберем.

Реставрацията и реконструкцията на първата новопостроена за учебни цели сграда през Възраждането стартира през далечната вече 2016г., когато бяха отпуснати целево от държавата средства за начало на проекта. Той обаче тотално зацикли и каузата Жълто училище влезе във фризера, въпреки смяната на ръководството на АМТИИ. Именно Академията е собственик на сградата и е възложител на поръчката. В края на мандата на настоящия ректор проф. Тони Шекерджиева- Новак обаче Жълтото училище продължава да седи така, както бе в началото на ръководството й на ВУЗ-а преди близо 4 години.

Ивайло Дернев

Един от създателите и главен редактор на сайта Под тепето. Той активно заема гражданската си позиция по всички чувствителни теми за града и развитието му.

2 коментари

 1. Интимната мисла на г-жи Хабилитираните академички е чрез постоянно и плътно закриване на сградата със опаковки (БЕЗ РАБОТА ВЪТРЕ) да забравим за двете мраморни плочи със СУЛТАНСКИ РАЗРЕШИТЕЛНИ ЗА ГРАДЕЖ.

  След като всички забравят и след като няма доказателства, документи, фотоси и ОТГОВОРНОСТ тези предмети лесно могат да се „изнесат за реставрация, поправка, напудряне или за ОДГОВОРНО ПАЗЕНЕ“ и да се приватизират = бая СУХО, и то в ТВЪРДА, ей!

  Даже ПАВАЖА цунаха!

  На ЛАМАРТИН голямата стая на първи етаж имаше южни прозорци към двора 4 бр. а сега е подобрена като …сляпа стена.

  Докато Архео-Кул-Туристът ХАБИЛИТИРВА ценни директорки…

  1. Важното е, че МЕНДето милото успя да си закупи от таа килийна „академия“ звание „ДОКТОР ХОНОРИС КАУЗА“.

   Един милион само (ало, арх. ГЕРГОВ, стига си се стискал!) и то даже не от нейзиното си джобче, о, НЕ…

   Те така се прославят Магнаурските Алма Матер – я ПУто как уреди д-р Стоичков КАМАТА и него с Хонорис Кауза, та по повода доценти ‘фърлийа оставки

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина