АктуалноВластГрадътНовиниОбщина ПловдивПод лупаРазследване

Зелената площ на Пещерско отива на търг за паркинг

Търгът за отдаване на парцел от 7 дка със статут зелена площ на бул. „Пещерско шосе“ все пак ще се състои, след като днес Общински съвет – Пловдив прегласува върнатото от областния управител решение.

Независимият Георги Величков поиска отмяна на решението, като се аргументира, че то дори е икономически неизгодно за Пловдив, но колегите му не приеха това предложение.

Местният парламент потвърди предишното си решение и запази критериите за провеждане на търга с гласовете на 39 общински съветници. Единствено четиримата от групата на „Демократична България“ се въздържаха. 

Припомняме, че през февруари при предишното гласуване именно съветниците от ДБ внесоха искане до Областния управител да върне решението, тъй като едното условие за допускане на участници в търга – че могат да бъдат само лечебни заведения или търговски дружества, извършващи лечебна дейност – нарушава Закона за защита на конкуренцията.

Колеги, отново взехте незаконосъобразно решение! Нямам какво повече да кажа„, заяви след гласуването председателят на групата на ДБ адв. Веселина Александрова.

Таня Грозданова

Журналист с близо 30 години опит, който работи интензивно по програми за свободата на словото и разследваща журналистика.

Вашият коментар

Прочети също
Close
Back to top button
Изпрати новина