Здравко Димитров коментира отложеното разглеждане на нов общински дълг (ВИДЕО)

Актуално Власт Гласове Градът Избори 2021 Новини

Пловдив бил готов да реализира проекти за 400 млн. лева

Ще се прави широк дебат по темата

Кметът на Община Пловдив Здравко Димитров коментира пред местните медии намерението на администрацията да тегли нов заем и проектите, които ще бъдат включени в него. По думите му, ще се прави широк дебат по темата.

Г-н Димитров защо беше оттеглено предложението за нов общински заем ?*

Предложение имаше вчера да видим кои обекти. Може да сложим и повече.

Което означава и по-голям заем?

Може да стане и по-голям.

Кои обекти визирате?

Има. Има проекти. Ние имаме готови проекти за 400 милиона. И вече в зависимост от … Ще направим по-широк дебат … Например на Царевец продължението. Значи ако направим само Царевец, Модър-Царевец само по себе си е нищо. Пак ще направим тапата, но малко по-нататък. Както „Северен“. Булевард „Северен“ преместихме движението от кръговото на Панаира на второто кръгово го преместихме. Това направихме. Не се ли продължи до Карловско, все едно нищо не е направено.

Така че има много ето такива неща, които наистина трябва да се направят… Царевец до Свобода, това вече да се отпуши. Мостът над река Марица. Има малки пробиви – под Водна палата, Хаджи Димитър, необходимо е и Бетонния мост – също много важна връзка. Така, че има такива и по-малки и по-големи проекти, които да ги сложим, наистина един път завинаги да видим на къде върви Пловдив.

Кога ще бъде представена презентацията, за да разберем какви проекти, на каква стойност?

Ще бъде представена. Нека първо… вие ще разберете, вие няма да стоите настрани. Журналистите сте част от обществото, в което живеем и то съществена част, важна.

*в интервюто са използвани въпроси и на други медии

Споделете ни във:

1 коментар за “Здравко Димитров коментира отложеното разглеждане на нов общински дълг (ВИДЕО)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.