Защо се бави довършването на Околовръстното шосе на Пловдив?

Актуално Градът Новини

В бюджета на АПИ за 2022 г. ще бъдат заложени средства за Обходния път на Пловдив, увери служебният министър на регионалното развитие

Защо се бави довършването на Околовръстното шосе на Пловдив? – това попита градският лидер на ПП ГЕРБ и депутат от 16 МИР Пловдив Иван Тотев служебния министър на регионалното развитие Виолета Комитова по време на парламентарния контрол днес.

Настоях да получа отговор защо се бави изборът на изпълнител на строително-монтажните работи на обект: Път II-56 „пътен възел Скобелева майка” – път II-86, въпреки че е обявен за обект с национално значение с решение на правителството на ГЕРБ”, допълни бившият кмет на Пловдив в личната си страница в социалната мрежа Facebook.

В питането си от трибуната на НС депутатът настоя за отговор дали са валидни офертите на участниците и дали са заложени средства за реализирането на обекта и дали са приключили отчуждителните процедури.

Тотев е получил уверение, че в бюджета на АПИ за 2022 г. ще бъдат заложени средства за Обходния път на Пловдив.

“Недоумявам обаче, защо е това забавяне при избора на изпълнител, който се бави от месец март. Категоричен съм, че гражданите и инвеститорите имат нужда от бързото довършване на обекта”, коментира Иван Тотев.

Той подчерта, че БВП на Пловдивска област е 9.65 милиарда лева, регионът ни е икономическото сърце на България и транспортната му свързаност е от изключителна важност.

От отговора на министъра стана ясно също, че трябва да се изготви и нов парцеларен план на кръстовището на село Ягодово, преди старта на отчуждителните процедури.

Ще следя изпълнението на този важен за Пловдив и региона проект, категоричен е народният представител.

Споделете ни във:

4 thoughts on “Защо се бави довършването на Околовръстното шосе на Пловдив?

  1. Скрий се бе, наглец! От имотната му декларация стана ясно, че няма дори автомобил, а само един мотор. Каква наглост!? Дано започнат да го проверяват здраво и да стане ясно, какви огромни кражби са ставали в Пловдив от него, родата и другите съпартийци.

  2. И да се довърши, ако си остане толкова тясно, като в началото на ремонта, все едно нищо няма да направят. Сега там са африкански задръствания.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.